Wat hebben we nodig voor 6 muffins ;
muffin vorm
halve courgette
handje champignons
1 sjalot
halve paprika
1 rondje geitenkaas
klein handje geraspte kaas
peterselie
theelepel harissa (milde ,heb je de scherpe ,wat minder ...naar smaak)
peper
kerriepoeder
paprikapoeder
Italiaanse gedroogde kruiden
2 eieren
melk
olijfolie
Oven voor verwarmen op 180 graden ( hete luchtoven)
Groente fijn snijden in kleine blokjes
sjalotje in de olijfolie glazig bakken.
De rest van de groente erbij
even laten meebakken ,kruiden en harissa erbij
Ondertussen de eieren kloppen met melk en peper ,paprikapoeder
Wat geraspte kaas er doorheen
Is de groente bijna gaar gaan we de muffinvorm vullen
voor de helft groente
klein stukje geitenkaas erbovenop en peterselie
Het eimengsel over de groente schudden en dan voor 20 minuten de oven in op 180 graden
Heb je een gewone oven of gasoven dan op 200 graden
Na 20 minuten niet gelijk uit de oven halen
oven uitzetten en de deur op een kier of helemaal open
De reden hiervan is dat het niet in elkaar zakt ,zo blijft het mooi hoog
na een minuut of 5 kunnen ze uit de oven,
en je drukt van onderen (bodem) om deze groente ei muffins er heel uit te halen.
Ze zijn heerlijk ,ik heb er nog een paar weggelegd voor morgen