Een aubergine en een courgette groente waar je veel mee kunt doen
Dit gerecht komt uit de oven met een tomatensausje en lekkere kruidige gehaktballetjes aten wij er bij.Maar Keftèdes erbij is ook erg lekker
Ik beschrijf hier de groente met saus
1 aubergine
1 courgette
gerookte paprikapoeder
peper uit de molen
chilivlokken naar smaak
ras el hanout
olijfolie
1 blik tomatenpuree
1ui
2 tenen knoflook
half glas rode wijn
2 lepels balsamicoazijn
halve theelepel kaneel
peper
paprikapoeder
mozzarella
Plakken snijden van de groente en in een ingevette ovenschaal leggen dakpansgewijs
Goed kruiden met de specerijen en olijfolie erover sprenkelen
Oven voorverwarmen 200 graden
Vlug tomatensausje;
Ui en knoflook snijden en aan fruiten tomatenpuree erbij , even mee laten bakken met het uimengsel en de wijn balsamicoazijn erbij beetje water tot de saus de dikte krijgt die je zelf wilt...kruiden erbij goed doorroeren en de saus over de groente uitgieten.
Mozzarella in stukken erbovenop leggen een half uur de oven in..eerste kwartier doe ik er zelf Alufolie over tegen het verbranden ,het laatste kwartier kan het alufolie er af