Een echte zomercake
Nectarines zijn nu spotgoedkoop en er kwam een recept voorbij van; Rutger bakt
ooit won hij "Heel Holland bakt"
Het is zijn recept maar wilde het hier opschrijven, dan heb ik het bij de hand als ik het weer wil maken en zo moet zoeken
Ik geef ook even de link van het originele recept ..vind ik wel zo netjes
Tuurlijk weet ik dat veel z.g.n foodies recepten van elkaar over tikken en geen bronvermelding erbij zetten...Maar hier dus wel de bron
wat hebben we nodig;
250 gram bloem
200 gram boter
4 eieren
2 theelepels bakpoeder
rasp van 1 sinaasappel
75 gr zure room
3 a 4 nectarines
Alles op kamer temperatuur
voor het glazuur
hier ben ik afgeweken van het recept was voor mij veel te veel voor de koek
ik nam 2 lepels sinaasappelsap
en ongeveer 75 gram poedersuiker
en ik had nog over ...word mij anders te zoet
geschaafde amandelen
oven voorverwarmen op 175 graden
leg bakpapier in je bakvorm of bakplaat
mixer klaar zetten de weegschaal mixkom ,zeef (ik zeef altijd de bloem)
mes om nectarines te snijden
boter met sinaasappelrasp mixen tot een romige massa een paar minuten
ei voor ei bij het boterbeslag
elke keer pas een ei erbij als het ander is opgenomen
Daarna bloem erdoor spatelen en het bakpoeder
als alles is opgenomen de zure room er doorheen spatelen
Het beslag kan op de bakplaat goed uitstrijken en gelijk verdelen
Nu de nectarines in partjes snijden
en mooi in het beslag drukken
de plaat kan nu de oven in ..Ik heb een combi-oven en de plaattaart was na 50 min .gaar
en bruin
amandelen even roosteren in een droge koekenpan
poedersuiker met sinaasappelsap goed door elkaar roeren
als de plaattaart uit de oven is gelijk met een kwast goed bestrijken
en de amandelen erover strooien
je kunt ook perziken gebruiken natuurlijk
even af laten koelen en lekker snoepen ervan