Home; zoutarme recepten » baksels » plaattaart met nectarine

Een echte zomercake

Nectarines zijn nu spotgoedkoop en er kwam een recept voorbij van;  Rutger bakt

ooit won hij "Heel Holland bakt"

 

Het is zijn recept maar wilde het hier opschrijven, dan heb ik het bij de hand als ik het weer  wil maken en zo moet zoeken


Ik geef ook even de link van het originele recept ..vind ik wel zo netjes

Tuurlijk weet ik dat veel z.g.n foodies recepten van elkaar over tikken en geen bronvermelding erbij zetten...Maar hier  dus wel de bron

wat hebben we nodig;

 

250 gram bloem

200 gram boter

4 eieren

2 theelepels bakpoeder

rasp van 1 sinaasappel

75 gr zure room

3  a 4 nectarines 

Alles op kamer temperatuur 

 

 voor het glazuur

hier  ben ik afgeweken van het recept was voor mij veel te veel voor de koek

ik nam 2 lepels sinaasappelsap

en ongeveer 75 gram poedersuiker 

en ik had nog over ...word mij anders te zoet

geschaafde amandelen

oven voorverwarmen op 175 graden

leg bakpapier in je bakvorm of bakplaat

mixer klaar zetten de weegschaal  mixkom ,zeef (ik zeef altijd de bloem)

mes om nectarines te snijden

 

boter met sinaasappelrasp mixen tot een romige massa een paar minuten

ei voor ei bij het boterbeslag

elke keer pas een ei erbij als het  ander is opgenomen

Daarna bloem erdoor spatelen en het bakpoeder

als alles is opgenomen de zure room er doorheen spatelen

Het beslag kan op de bakplaat goed uitstrijken en gelijk verdelen

 

Nu de nectarines in partjes snijden 

en mooi in het beslag drukken

de plaat kan nu de oven in ..Ik heb een combi-oven en de plaattaart was na 50 min .gaar

en bruin

 

amandelen even roosteren in een droge koekenpan

poedersuiker met sinaasappelsap goed door elkaar roeren

als de plaattaart uit de oven is gelijk met een kwast goed bestrijken

en de amandelen erover strooien

je kunt ook perziken gebruiken natuurlijk

 

even af laten koelen en lekker snoepen ervan