Ben je fan van aubergine??? Dan dit gerecht eens proberen ,ook al ben je geen fan probeer het eens ..met deze saus erover en de kerrie ui met amandelen zo lekkerrrr.
Ik kruid het anders als het orginele recept ,word het toch kruidig omdat ik geen zout gebruik.
heerlijk bijgerecht bij lamsgehaktballetjes met noten en bbietenraita en ik had er een plak geroosterde knolselderij bij.
Ik heb groente over , de volgende dag koud aubergine met kerrie-yoghurtsaus, is het ook erg lekker.
Voor 2 personen
2 aubergines
olijfolie
knoflookpoeder
uienpoeder
peper uit de molen
Kerrie yoghurtsaus
150 gr Griekse yoghurt
2 lepels citroensap
1 eetlepel kerriepoeder
1 theelepel kurkuma
flink peper uit de molen
Verder;
1 ui
handje granaatappelpitjes
handje geschaafde amandelen
2 theelepels kerriepoeder
verse koriander
komijnzaad
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Aubergines als zebra schillen en snijden in plakken van 2 cm.
op de ovenplaat bakpapier leggen.
Aubergines op de plaat leggen overal peper knoflookpoeder en peper op strooien .
olijfolie over sprenkelen en met een kwast uitsmeren.
Zet de ovenplaat 45 minuten in de hete oven.
Ondertussen de yoghurtkerriesaus maken
Heel simpel alle ingrediënten bij elkaar voegen in de yoghurt en goed door elkaar roeren
Nu gaan we beginnen met ui te bakken
Olijfolie in de pan en de ui in hele dunne ringen snijden
ui in de pan en kerrie poeder erover schudden
laat bakken op niet te hoog vuur tot de ui zacht is
Amandelen erbij en laat 2 a 3 minuten meebakken.
koriander klein snijden of knippen.
Aubergines netjes dakpansgewijs in een schaal leggen
kerrie-yoghurtsaus erover zoveel als nodig ...het hoeft niet te verzuipen in de saus.
uien -amandelen erover uitstrooien
Granaatappelpitjes erover strooien en de korianderblaadjes.
Strooi er nog wat komijnpoeder over .
Lekker eten.
Mijn bordje lamsgehakt met notenvulling, gebakken plak knolslderij geroosterde aubergine met kerrieyoghurtsaus
Maak jouw eigen website met JouwWeb