Home; zoutarme recepten » Oosterse gerechten » sajoer spercieboontjes

 

Boontjes een lekkere Hollandse groente ,maar je kunt het ook Oosters maken.

 

De originele  Indonesche Sajoer boontjes  gaat het niet helemaal worden....Maar hij is toch erg lekker.met gele rijst vandaag en mijn kippedrumsticks een heerlijke maaltijd

 

 

Wat we nodig hebben 

 

voor 2 personen 

4 ons sperciebonen

1 ui  

2 tenen knoflook

Spaanse peper of sambal

Ketjap z/A

citroensap

 pakje kokosmelk 

1 dl bouillon

kruiden peper uit de molen ,

djinten

ketoembar en sereh

stukje gember

 

Boontjes schoonmaken

 

uien en knoflook en Spaanse peper in de arachideolie bakken

en langzaam gaan alle ingrediënten er bij doen

Begin bij de sambal  dan kokosmelk ...de bouillon en de kruiden 

Als alles bij elkaar is  goed roeren en langzaam laten pruttelen ,... boontjes erin en gaar laten koken in dit mengsel

lekker bijgerecht  bij kip en witte rijst


kipkluifjes zo als ik het lekker vind