Boontjes een lekkere Hollandse groente ,maar je kunt het ook Oosters maken.
De originele Indonesche Sajoer boontjes gaat het niet helemaal worden....Maar hij is toch erg lekker.met gele rijst vandaag en mijn kippedrumsticks een heerlijke maaltijd
Wat we nodig hebben
voor 2 personen
4 ons sperciebonen
1 ui
2 tenen knoflook
Spaanse peper of sambal
Ketjap z/A
citroensap
pakje kokosmelk
1 dl bouillon
kruiden peper uit de molen ,
djinten
ketoembar en sereh
stukje gember
Boontjes schoonmaken
uien en knoflook en Spaanse peper in de arachideolie bakken
en langzaam gaan alle ingrediënten er bij doen
Begin bij de sambal dan kokosmelk ...de bouillon en de kruiden
Als alles bij elkaar is goed roeren en langzaam laten pruttelen ,... boontjes erin en gaar laten koken in dit mengsel
lekker bijgerecht bij kip en witte rijst