Een lekkere curry ga ik maken ..word wel weer eens tijd om wat uit de wereldkeuken klaar te maken
Het is geurig door al de kruiden
Wat heb je nodig 2 personen
250 gram kipdijfilet
1 ui
3 tenen knoflook
1 Spaanse peper
1 rode paprika
2 grote tomaten of handje kleine tomaatjes
klein blikje tomatenpuree
stukje gember van 2 cm
2 lepels Griekse yoghurt
halve theelepel korianderzaad
halve theelepel komijnzaad
1 theelepel curry massala
chilipeper
peper
koriander
citroensap
olijfolie
Knoflook en ui fijn snipperen aanbakken in de olijfolie
vlees klein snijden
en kruiden met alle kruiden
peper en gember klein snijden
paprika in reepjes
Knoflook en ui wat aangefruit gember en peper erbij
dan het gekruide vlees
Laat het even goed bakken dat het een mooi kleurtje krijgt
Tomatenpuree erbij even goed doorhusselen
paprika en tomaten erbij wat bouillon of water en citroensap
Nog wat curry massala er over strooien
Laat het een kwartiertje pruttelen
Griekse yoghurt erbij en gesneden koriander
Naar smaak kan er nog chilipper bij of gewonen peper
Lekker met pittabrood of rijst
ik eet het vandaag met knolselderijpuree