Een lekkere curry ga ik maken ..word wel weer eens tijd om  wat uit de wereldkeuken  klaar te maken

Het is geurig door al de kruiden 


Wat heb je nodig 2 personen

250 gram kipdijfilet

1 ui

3 tenen knoflook

1 Spaanse peper

1 rode paprika

2 grote tomaten of handje kleine tomaatjes

klein blikje tomatenpuree

stukje gember van 2 cm

2 lepels Griekse yoghurt

 halve theelepel korianderzaad

halve theelepel komijnzaad

1 theelepel curry massala

chilipeper

peper

koriander

citroensap

olijfolie

 




Knoflook en ui fijn snipperen aanbakken in de olijfolie

vlees klein snijden

en kruiden met alle kruiden

peper en gember klein snijden

paprika in reepjes

Knoflook en ui wat aangefruit gember en peper erbij

dan het gekruide vlees

Laat het even goed bakken dat het een mooi kleurtje krijgt

Tomatenpuree erbij even goed doorhusselen

paprika en tomaten erbij wat bouillon of water en citroensap

Nog wat curry massala er over strooien

Laat het een kwartiertje pruttelen

Griekse yoghurt erbij en  gesneden koriander 

Naar smaak kan er nog chilipper bij of gewonen peper

Lekker met pittabrood of rijst

ik eet het vandaag met knolselderijpuree

 

 







Maak een Gratis Website met JouwWeb