Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/

 

Ik weet niet waar het recept vandaan komt ,want ik maak het al jaren op deze manier ,nu zonder zout en dat is totaal geen probleem door de andere ingrediënten smaakt het zo lekker het zout mis je echt niet

 

 

Voor 2 pers.

2 grote stengels prei

half uitje

50 gram roomboter

1 dessertlepel zoutarme mosterd

1 dessertlepel honing

2 eetlepels citroensap

1 zoutarme  kippenbouillontablet

peper uit de molen

thijm

 


Roomboter in de hapjespan of diepe koekenpan

Prei schoonmaken en in stukken van 3 cm snijden

halve ui snipperen

Als de boter gesmolten is prei in de pan en goed laten rollen door de roomboter

uitje erbij

even glazig meebakken

heet water toevoegen of bouillon


Bodem van de pan moet net gevuld zijn

z/a bouillontablet erbij 

de honing,citroensap en mosterd erbij en goed doorroeren

peper uit de molen erbij.

en de thijm van het takje afritsen.

Even kijken of  er genoeg vocht is op half hoog vuur gaar laten worden en tot vocht verdampt is

Na een minuut of 10 a 15 ,ligt aan de dikte van de stengels prei .Is het gaar lekker eten nu.

Wij aten er een runderbraadworst bij met z/a mosterd..

 



Lekker met zalm en salade