Ik weet niet waar het recept vandaan komt ,want ik maak het al jaren op deze manier ,nu zonder zout en dat is totaal geen probleem door de andere ingrediënten smaakt het zo lekker het zout mis je echt niet
Voor 2 pers.
2 grote stengels prei
half uitje
50 gram roomboter
1 dessertlepel zoutarme mosterd
1 dessertlepel honing
2 eetlepels citroensap
1 zoutarme kippenbouillontablet
peper uit de molen
thijm
Roomboter in de hapjespan of diepe koekenpan
Prei schoonmaken en in stukken van 3 cm snijden
halve ui snipperen
Als de boter gesmolten is prei in de pan en goed laten rollen door de roomboter
uitje erbij
even glazig meebakken
heet water toevoegen of bouillon
Bodem van de pan moet net gevuld zijn
z/a bouillontablet erbij
de honing,citroensap en mosterd erbij en goed doorroeren
peper uit de molen erbij.
en de thijm van het takje afritsen.
Even kijken of er genoeg vocht is op half hoog vuur gaar laten worden en tot vocht verdampt is
Na een minuut of 10 a 15 ,ligt aan de dikte van de stengels prei .Is het gaar lekker eten nu.
Wij aten er een runderbraadworst bij met z/a mosterd..
Lekker met zalm en salade