Dat vind ik het fijne van Spanje ,niet alleen dat je mooi weer heb (meestal),maar je kunt zoveel verse vis kopen en het is spotgoedkoop.
Dus ook de sardientjes
Het is kopen, schoonmaken en marineren en dezelfde dag bakken...En het fijne is dat doen we lekker buiten op de gasplaat.
Ik ben zo blij met dit apperaat
Sardientjes schoonmaken insnijden en de inhoud eruit halen en schoonspoelen.
Goed droogdeppen met keukenpapier.
We gaan ze marineren
4 tenen knoflook fijn snijden
peterselie
sap van halve citroen
flinke scheut olijfolie...echt niet te zuinig
Gemengde peper uit de oven
chilipoeder
Za `atar kruiden
Alles door elkaar mengen de sardientjes in een bakje doen en de marinade er over heen schenken..
Paar uur in de ijskast kan het goed intrekken
We gaan het gas aanzetten dan kan de plaat heet worden...dit kun je thuis ook maken grilpan b.v.
Sardientjes aan beide kanten bakken,het is gaar als de graat makkelijk los laat...Een paar minuten bakken
aan elke kant en dan lekker oppeuzelen, het velletje kan je gewoon opeten ,je houd alleen de kop en graat over.
Maak jouw eigen website met JouwWeb