Hertenbiefstuk wat een luxe stukje vlees,het is wild
Ik kocht het rond de Pasen bij de Aldi ,niet goedkoop ,maar dan kun je het eens uitproberen..Met de kerst hebben ze het ook meestal in de diepvries liggen...
Maar het is de moeite waard wat is dat lekker,ik heb het de eerste keer op de eenvoudige manier gemaakt
heel simpel met kruidenboter.
1 pakje diepvries hertenbiefstuk 4 ons
50 gram roomboter
4 kleurenpeper uit de molen
hertenbiefstuk laten ontdooien
oven voorverwarmen op 150 graden
Boter in de koekenpan ,
peper over de biefstuk strooien
Als de boter is uitgebruist de biefstukjes in de pan
aan beide kanten 2 a 3 min bakken ,met een tang omdraaien ,niet met de vork inprikken
Aluminiumfolie klaarleggen daar doen we de biefstukjes in en leggen ze voor een minuut of 5 in de oven draai temp. terug naar 100 graden.
De biefstukjes worden zo van binnen warm maar blijven rose
We halen het vlees uit de oven en laten het nog even rusten in de alufolie
Daarna op het bord met wat kruidenboter
Groente erbij ,we hadden verse asperges ,smaakt er heel goed bij......eigenlijk bak je deze hertenbiefstuk
hetzelfde als gewone biefstuk ....Maar de smaak is fantastisch ...echt goed vlees
asperges op Limburgse wijze...lekkerste apergegerecht
Maak jouw eigen website met JouwWeb