Griekse kip met Feta wat hebben we nodig voor 2 personen
2 a 3ons kipfilet fijngesneden
3 uien in ringen gesneden
3 tenen knoflook fijn gesneden
4 tomaten in plakken gesneden
1 aubergine in plakken gesneden
geitenkaas in stukjes gesneden
oregano
balsamico azijn,
peper
paprikapoeder ,
zoutarme aromat,
lepel suiker ,
Basilicumblaadjes
Olijfolie om te bakken
Ovenschaal invetten en plakken tomaat op de bodem leggen
Uien bakken in olijfolie ,schepje suiker eroverheen en goed bruin bakken en knoflook erbij ... als het klaar is over de tomaten verspreiden.
Ondertussen de oven aanzetten en voor verwarmen op 140 graden
Aubergine plakken bakken in de pan met flink olijfolie toto ze wat kleuren en op de uienringen leggen peper en aromat erover strooien en oregano
Olijfolie weer in de pan en de kipfilet op hoog vuur bakken, scheut balsamico azijn erbij ,kipfilet word er mooi bruin van en krijgt een lekkere smaak....hoeft niet helemaal gaar te bakken ,dat word het wel in de oven,
de kipfilet komt bovenop de aubegineplakken
Geitenkaas gebrokkeld erover en nog wat kruiden naar smaak en de basilicumblaadjes
Tot zover is het gerecht klaar.
We doen aluminiumfolie over de schaal en zetten hem 3 kwartier in de voorverwarmde oven op 140 graden
Lekker met gebakken aardappels wij aten het met stokbrood en een komkommersalade