Kalamaria gemista is vrij vertaald gevulde inktvis met rijst
Dit recept komt uit de Griekse keuken ...ik heb er mijn eigen draai aangegeven
Door de rijst al te garen voor het de inktvis ingaat en ipv witte wijn ;ouzo en rode wijn toegevoegd
En het is me toch lekker..foto`s niet helemaal goed genomen ..maar ja mijn vingers van dit werk ook niet helemaal schoon haha en dan foto`s maken gaat niet allemaal goed
Ik heb 4 grote inktvissen gekocht op de markt ..in het buitenland kun je ze ook kopen met de tentakels ,vind ik erg lekker ...maar deze waren bestemd om gebakken te worden voor
calamarisringen . .ik heb zijn voorraadje bijna opgekocht.
Voor 2 personen
4 inktvissen ( 1 pond)
250gr orzorijst of risottorijst
1 ui
4 tenen knoflook
1 rode paprika
bosje munt
4 lenteuitjes
bosje peterselie
blik tomaten
1 glas ouzo
2 glazen rode wijn
kruiden ;1 theelepel gerookte paprikapoeder
peper
groente Bouillon of van een bouillon van een halve groentebouillontablet (zoutarm)
olijfolie
balsamicoazijn
Ui en knoflook klein snijden en in de olijfolie glazig bakken.
paprika in stukjes snijden even mee laten bakken
blik tomaten erbij en goed door elkaar roeren
Ouzo erbij ooohh, dat ruikt zo lekker de wijn erbij
Alcohol verdampt allemaal.
Rijst erbij en goed doorroeren alles moet goed aan de rijst plakken.
bouillon er bij tot het net onder staat ...peper erbij de gerookte paprika poeder.
Deksel op de pan erbij blijven het mag niet droog komen te staan elke keer weer wat bouillon erbij even proeven misschien nog wat wijn erbij
Als de rijst gaar is scheutje balsamicoazijn erbij rijst moet niet droog zijn ..moet een beetje nat plakkerig zijn
Munt ,peterselie en lenteui fijn snijden en door het rijst tomatenmengsel scheppen
Zeker de munt goed uit in dit gerecht
Oven voorverwarmen 200 gr hete lucht oven
Inktvissen vullen met klein lepeltje
niet helemaal en met stokjes vastzetten of sateprikkers
Ik heb genoeg rijst in de tomatensaus gemaakt en doe eerst olijfolie in de ovenschaal en nog wat van de rijst
daar bovenop de inktvissen peper erover strooien en olijfolie
3 kwartier in de hete oven inktvis gaar en lekker eten met tsatziki en een lekkere rucolasalade erbij
Ouzo vooraf en een lekker wijntje bij het eten het is zo lekker
Maak jouw eigen website met JouwWeb