Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/

Ik kwam laatst een Spaans kipgerecht tegen met venkel ... weer eens wat anders ..dat wilde ik wel eens proberen 

Het is heel eenvoudig, maar wat een smaken bij elkaar dat het zo  geweldig lekker maakt .

Ik gebruikte kipdijen ..kan ook met een hele kip of kipfilet ..wat je lekker vind of in huis heb .

Neem er de tijd voor zodat het lang kan smoren dan komen de smaken goed uit en alles is goed gaar 



voor 2 pers.

2 grote kipdijen 

1 venkelknol

2 uien

2 grote tenen knoflook

1 Spaanse peper

1 lepel honing

sap van halve citroen

200 ml witte wijn 

verse thym

beetje bouillon 

z/a kipbouillontablet

zwarte peper

chilipeper naar smaak

olijfolie

uienpoeder 

knoflookpoeder

 



Kip kruiden met peper knoflookpoeder en uienpoeder

Even rondom bruin bakken in olijfolie

Kippenpoten eruit, leg ze even op een bord 

gesneden ui knoflook en Spaanse peper aanfruiten ,van de venkel buitenste blad af en harde stukken

in plakken snijden.

Venkel meebakken bij ui  tot deze glazig word 

Wijn honing bouillon citroensap en kruiden erbij en niet vergeten de thym 

Even doorkoken en de kippenbatsen kunnen er weer bij

Vuur zachter, en laat het 1 uur tot anderhalf smoren, kip gaart en de venkel  word zacht

Oven voorverwarmen  op 200 graden 

In een schaal wat  zilverfolie (word de schaal niet zo vies) en doe er de kip in beetje olijfolie erover en plaats in de oven kip word knapperig en bruin.

Ondertussen grilde ik ook puntpaprika`s  in de oven (oven papier op de plaat puntpaprika`s erop leggen kruiden met peper uienpoeder en knoflookpoeder ..wat olijfolie erop druppelen en grillen laten tot het velletje zacht is en een beetje zwart word)

Venkel met saus in laten koken op hoog vuur.

Bordje opmaken met de kip venkel met saus erbij de gegrilde puntpaprika`s..

Eventueel gebakken aardappels erbij.