Ik kwam laatst een Spaans kipgerecht tegen met venkel ... weer eens wat anders ..dat wilde ik wel eens proberen
Het is heel eenvoudig, maar wat een smaken bij elkaar dat het zo geweldig lekker maakt .
Ik gebruikte kipdijen ..kan ook met een hele kip of kipfilet ..wat je lekker vind of in huis heb .
Neem er de tijd voor zodat het lang kan smoren dan komen de smaken goed uit en alles is goed gaar
voor 2 pers.
2 grote kipdijen
1 venkelknol
2 uien
2 grote tenen knoflook
1 Spaanse peper
1 lepel honing
sap van halve citroen
200 ml witte wijn
verse thym
beetje bouillon
z/a kipbouillontablet
zwarte peper
chilipeper naar smaak
olijfolie
uienpoeder
knoflookpoeder
Kip kruiden met peper knoflookpoeder en uienpoeder
Even rondom bruin bakken in olijfolie
Kippenpoten eruit, leg ze even op een bord
gesneden ui knoflook en Spaanse peper aanfruiten ,van de venkel buitenste blad af en harde stukken
in plakken snijden.
Venkel meebakken bij ui tot deze glazig word
Wijn honing bouillon citroensap en kruiden erbij en niet vergeten de thym
Even doorkoken en de kippenbatsen kunnen er weer bij
Vuur zachter, en laat het 1 uur tot anderhalf smoren, kip gaart en de venkel word zacht
Oven voorverwarmen op 200 graden
In een schaal wat zilverfolie (word de schaal niet zo vies) en doe er de kip in beetje olijfolie erover en plaats in de oven kip word knapperig en bruin.
Ondertussen grilde ik ook puntpaprika`s in de oven (oven papier op de plaat puntpaprika`s erop leggen kruiden met peper uienpoeder en knoflookpoeder ..wat olijfolie erop druppelen en grillen laten tot het velletje zacht is en een beetje zwart word)
Venkel met saus in laten koken op hoog vuur.
Bordje opmaken met de kip venkel met saus erbij de gegrilde puntpaprika`s..
Eventueel gebakken aardappels erbij.
Maak jouw eigen website met JouwWeb