Een heerlijk hartige taart met bladerdeeg en Camembert en veel groente
Als je een zoutarm dieët heb moet je niet te veel bladerdeeg eten, of je moet het zelf maken ,dat is vrij bewerkelijk en daar begin ik niet aan .
.Ik eet die dag dan geen brood en let op alles ...Want ik ben hier een echte liefhebber van en zo kun je jezelf wel eens wat gunnen.
Camembert staat in het rijtje van de voedingsadviezen van een zoutarm dieet die je mag eten
Geen discussie erover (lol)
Deze hartige taart is voor 4 personen;
Links wat je mag eten bij het dieet
1 vel bladerdeeg kant en klaar uit de koeling
of 4 a 6 velletjes bladerdeeg uit de diepvries
300 gram rundergehakt
1 ui
3 tenen knoflook
1 spaanse peper
2 stengels bleekselderij
1 stang prei
1 rode puntpaprika
1 courgette
2oo gram champignons
150 gram oesterzwammen
olijfolie om te bakken en sprinvorm mee in te vetten
2 eieren
100 ml cremè frache of half bakje zuivelspread (bv .Philadelphia)
100 gram camembert (of half bakje)
kruiden
peper uit de molen
2 theelepels ras el hanout
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel gerookte paprikapoeder
halve theelepel komijnzaad
1 eetlepel Italiaans gedroogde kruiden
Opotioneel 1 zoutarme groentebouillontablet
Oven voorverwarmen op 200 graden
Springvorm invetten
Alle groenten snijden in blokjes of ringen
Ui knoflook en pepertje heel fijn snijden
Olijfolie in de pan en gehakt rul bakken ,
Knoflook pepertje en ui even mee laten bakken
Alle groenten erbij en op hoog vuur roerbakken ook alle kruiden kunnen
er nu bij
Onderussen bladerdeeg in springvorm leggen ,neem je losse velletjes laat het wat overlappen
gaatjes met de vork in de bodem prikken.
Eieren met de crème frache of zuivelspread ,
zet het even aan de kant.
Camembert in plakken snijden
Is de groente goed gebakken en gaar en lekker gekruid
Stort het uit in de met bladerdeeg gevulde springvorm
Het paste bij mij precies.
Schud voorzichtig het eimengsel over het groentemengsel
leg de plakken Camembert erop
En plaats hem voor 25 a 30 min . in de oven.
Als de hartige taart klaar is laat het een paar minuten afkoelen voor je de ring van de springvorm los maakt en verwijdert
En nu maar genieten van deze heerlijke taart
Altijd nog lekker met een tomatensalade
Er liep bij deze wat vocht uit, niet onder het bladerdeeg vandaan .Het is het vocht van de groente .