Het is geen lastige soep om te maken het belangrijkste is de basis; een goede bouillon
Ik heb om andere gerechten te maken rundvlees gegaard in bouillon en dat een antal uren ,daar krijg je een superbouillon van.
Je moet een beetje vooruit denken als je zo iets maken wilt.
Ik heb geen geschikte soepkommen die de oven in kunnen, dus brood met kaas heb ik even gemaakt in de airfryer en dat kan ook in de oven.
Ik heb ooit gehoord dat het lekker is met wat port en als tegenhanger ervan een zuurtje doe ik er balsamicoazijn in
Wat heb je nodig voor 3 kommen;
3 grote dikke uien anders een pond uien of iets meer
1 speklap
50 gr roomboter
1 liter runder bouillon
100 ml port
1 lepel balsamico azijn.
1 eetlepel bloem
zwarte peper naar smaak
thijm
1 laurierblad
stokbrood of afbakbroodjes
geraspte mozzarella
Uien schillen en in dunnen ringen snijden .
roomboter in de pan laten smelten en daarna de uien in de pan laten smoren ongeveer 15 min. of 20 min.
speklap omdertussen in hel dunne reepjes snijden met een scherp mes
Doe het spek bij de uien en laat even goed mee uit bakken.
Bloem erbij even goed doorscheppen
dan kan daarna de bouillon erbij , port en balsamico thym en laurierblad en maak op smaak met zwarte peper.
Aan de kook laten komen en laat het een klein uurtje zachtjes koken..
Ik heb geen geschikte kommen en doe een paar sneden voorgebakken brood in de airfryer met kaas erop tot het gesmolten is en leg dat op de soep.
Heb je wel ovenvaste schaaltjes doe er de soep in en stokbrood met kaas erop en even onder de gril van de oven tot kaas gesmolten is.
Eet smakelijk
Maak jouw eigen website met JouwWeb