Boerenkoolstampot
Ik eet nu khb en wil de aardappelen vervangen door knolselderij puree
Nu heb ik dat al vaker gemaakt en we vinden het allebei erg lekker
Dan nu maar eens met boerenkool
Wat hebben we nodig 2 pers.... (ik had nog over en gaat de diepvries in)
1 knolselderij
300 gram verse boerenkool
1 rode paprika
1 spaanse peper
2 knoflooktenen
roomboter
chilipeper naar smaak
peper
1 eetlepel z/a mosterd
klein beetje room
piccalilly (Kesbeke)
Knolselderij in blokjes snijden
roomboter in de pan knoflook even laten fruiten en de blokjes knolselderij erbij
Ik zet altijd de water koker gelijk aan en overgiet het met kokend water tot het net niet onder staat
Laat maar gaar worden in 20 minuten zonder deksel op de pan water verdampt grotendeels en de rest is er voor te pureren.
In een pan de boerenkool met een bodempje water doe er de klein gesneden paprika en de peper gesneden erbij.
Koken laten en garen het slinkt flink in
speklapjes erbij bakken is ook erg lekker.
Als de knolselderij gaar is is het meeste vocht verdampt
Stampen of met de staafmixer een zachte puree maken..
misschien nog wat room erdoor om smeuiger te maken
Lepel zoutarme mosterd erdoor peper ,chilipeper naar smaak
De boerenkool afgieten en erdoor heen stampen
Je kunt het nog even opbakken als het te ver is afgekoeld
Lekker op het bordje leggen jus ,lepeltje piccalilly erop
En smullen maar en dit keer het staat op de foto ,heb ik een stukje rookworst genomen
soms moet je zondigen en dat doe ik vandaag
Maar ik zal nooit tegen iemand zeggen ..dat het mag ik laat het aan iedereen zelf over ..
Niks moet!!!
Het was ontzettend lekker en de knolselderij is lekkerder als puree als aardappelpuree bij de boerenkool.