Ik heb lamskoteletten , en gekocht bij de Marokaanse winkel , altijd in overvloed in die winkels want zo kom ik ze weinig tegen of zo peperduur dat de trek al over is
Ik marineer ze altijd een paar uur van tevoren ,
4 lamskoteletten voor 2 personen
4 a 5 tenen knoflook
1 sjalot
verse peterselie
1 lepel citroensap
3 lepels olijfolie
peper uit de molen
zorg dat de kruiden heel fijn gemalen zijne en meng met de olijfolie en citroensap
Een lekkere dikke laag op de karbonaadjes doen, en laat ze een paar uur in de marinade staan in de koelkast
Nu kun je ze bakken in de pan ,roosteren in de oven, BBQ (dat is het lekkerst) maar het is winter en ik heb een klein kamer grilletje en daar leg ik ze op en bak ze ,mogen rosé van binnen zijn
maar lekker bruin en knapperig aan de buitenkant
Je kunt het bij alles eten bij rode Griekse rijst
Wij aten het dit keer met zoete aardappelfrietjes uit de oven
Je kunt wel denken 1 klein koteletje??? ik liet de ander die dikker was nog even op de grill liggen ,nog even na bakken.