Home; zoutarme recepten » wereldgerechten » Mejadra ala Yotam Ottolenghi

Ik zit wel eens te neuzen tussen recepten van Yotam  Ottolenghi ...

En dit was weer eens een recept waarvan ik dacht ;ja die ga ik maken 

Niet te bewerkelijk,ik pas het toch weer een beetje aan naar mijn smaak 

ook omdat er geen zout ingaat.

Maar die uien en de kruiden maken alles goed ..zo smaakvol

En dan heb ik geen verse kruiden vandaag ..alles is op.

Corona..dus maar 1 keer in de week naar de winkel en dat is morgen.

Weinig tijd om foto`s te maken want anders gaat er een deel verbranden

Je bent even de hele tijd bezig als je begint te bakken

Ik maak er nog een salade bij,  vlees en een lekkere yoghurtsaus met komkommer en chilipeper

Juist ja een Raita

Wat hebben we allemaal nodig voor 2 personen;

 

2 grote uien

1 a 2 tenen knoflook

1 blik lentilles (goed spoelen met koud water) of anders gedroogde nemen en zelf koken.

1 grote mok Pandan of basmati rijst 

1 theelepel koriander zaad

1 theelepel maanzaad

1 theelepel komijnzaad

halve theelepel kurkuma

1,5 theelepel paprikapoeder

halve theelepel kaneelpoeder

zwarte peper naar smaak

2 lepels bloem 

200ml zonnebloemolie (kopje)

olijfolie

halve liter bouillon (ik heb bouillon over van de asperge soep) ..misschien meer ..zet de waterkoker aan dan heb je vlug kokend water  bij de hand

Verse kruiden;

platte peterselie

koriander

 

Zorg dat je salade klaar staat eventueel vlees gekruid  , de raita kun je van te voren maken

Alle kruiden op een rijtje zetten

Pel de uien en snijd ze in hele dunne ringen met een scherp mes

Strooi er peper over en bloem

In de pan 2 dl zonnebloemolie op hoog vuur ,houd het goed in de gaten,

is het heet genoeg

ik controleer altijd met een korst brood borrelt het erom heen dan is  de olie heet genoeg

In kleine porties de uien op hoog vuur bakken ,laat het niet verbranden

Ondertussen olijfolie in een pan

Gesnipperde knoflook met maanzaad ,korianderzaad en komijn even bakken en goed doorroeren  ,laat het niet verbranden

Doe  de rijst erbij en roer goed zodat de rijst aan alle kanten plakt met olie en kruiden

De bouillon er bij ,even kijken  een pinkkootje water moet er op de rijst staan de rest van de kruiden erbij.

Laat de rijst langzaam gaar koken en regelmatig omroeren en opletten dat het niet droog komt te staan anders water erbij doen

Is de rijst bijna gaar de lentilles  erbij en omscheppen

Even proeven of het op smaak is

De helft van de gebakken uien er doorheen scheppen , nog een extra lepel olie waar de uien in gebakken zijn door de rijst roeren.

Rijst in de schaal en er bovenop de rest van de knapperig gebakken uien

Dit is zo lekker zeker met de yoghurtdip die hoort er echt bij ..ook voor bij het vlees die gekruid is met za-atar en ras el hanout

We hebben gesmuld

 







Maak een Gratis Website met JouwWeb