Ik zit wel eens te neuzen tussen recepten van Yotam Ottolenghi ...
En dit was weer eens een recept waarvan ik dacht ;ja die ga ik maken
Niet te bewerkelijk,ik pas het toch weer een beetje aan naar mijn smaak
ook omdat er geen zout ingaat.
Maar die uien en de kruiden maken alles goed ..zo smaakvol
En dan heb ik geen verse kruiden vandaag ..alles is op.
Corona..dus maar 1 keer in de week naar de winkel en dat is morgen.
Weinig tijd om foto`s te maken want anders gaat er een deel verbranden
Je bent even de hele tijd bezig als je begint te bakken
Ik maak er nog een salade bij, vlees en een lekkere yoghurtsaus met komkommer en chilipeper
Juist ja een Raita
Wat hebben we allemaal nodig voor 2 personen;
2 grote uien
1 a 2 tenen knoflook
1 blik lentilles (goed spoelen met koud water) of anders gedroogde nemen en zelf koken.
1 grote mok Pandan of basmati rijst
1 theelepel koriander zaad
1 theelepel maanzaad
1 theelepel komijnzaad
halve theelepel kurkuma
1,5 theelepel paprikapoeder
halve theelepel kaneelpoeder
zwarte peper naar smaak
2 lepels bloem
200ml zonnebloemolie (kopje)
olijfolie
halve liter bouillon (ik heb bouillon over van de asperge soep) ..misschien meer ..zet de waterkoker aan dan heb je vlug kokend water bij de hand
Verse kruiden;
platte peterselie
koriander
Zorg dat je salade klaar staat eventueel vlees gekruid , de raita kun je van te voren maken
Alle kruiden op een rijtje zetten
Pel de uien en snijd ze in hele dunne ringen met een scherp mes
Strooi er peper over en bloem
In de pan 2 dl zonnebloemolie op hoog vuur ,houd het goed in de gaten,
is het heet genoeg
ik controleer altijd met een korst brood borrelt het erom heen dan is de olie heet genoeg
In kleine porties de uien op hoog vuur bakken ,laat het niet verbranden
Ondertussen olijfolie in een pan
Gesnipperde knoflook met maanzaad ,korianderzaad en komijn even bakken en goed doorroeren ,laat het niet verbranden
Doe de rijst erbij en roer goed zodat de rijst aan alle kanten plakt met olie en kruiden
De bouillon er bij ,even kijken een pinkkootje water moet er op de rijst staan de rest van de kruiden erbij.
Laat de rijst langzaam gaar koken en regelmatig omroeren en opletten dat het niet droog komt te staan anders water erbij doen
Is de rijst bijna gaar de lentilles erbij en omscheppen
Even proeven of het op smaak is
De helft van de gebakken uien er doorheen scheppen , nog een extra lepel olie waar de uien in gebakken zijn door de rijst roeren.
Rijst in de schaal en er bovenop de rest van de knapperig gebakken uien
Dit is zo lekker zeker met de yoghurtdip die hoort er echt bij ..ook voor bij het vlees die gekruid is met za-atar en ras el hanout
We hebben gesmuld
Maak jouw eigen website met JouwWeb