Home; zoutarme recepten » soepen » Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep als lunch ;heerlijk zeker deze romige variant

Het is een simpel soepje en vlug klaar maar wel vol van smaak

Bloemkoolsoep vind mijn man lekker maar bloemkool als groente niet 

Zo heb ik dus meestal een halve bloemkool over en daar maak ik nu soep van

Ik heb dit keer nog een voorraad van alles wat uit Frankrijk afkomstig is  De crème frache is een stuk lekkerder dan degene die je hier koopt  dus dat is een meevaller.

 

Ik neem normaal gesproken 1 speklap snijd het heel klein en bak het uit met peper ,gerookte paprikapoeder om er toch een gerookt smaakje aan te geven 


Deze gerookte spek met minder zout kom ook uit Frankrijk ...ze zijn er al verder met de producten zoutarmer te maken dan hier ook gekookte ham is er  met minder zout

In Portugal zijn ze ook al zo ver ook kipfilet  als beleg met  -25%

Ik neem er dit keer een klein beetje van  en de rest is voor manlief

Ook omdat deze op moet  

zout 0.9 g in  1 portie van 50 g

Ik heb er de helft van genomen  het is minder zout als in 1 boterham zit


Wat hebben we nog meer nodig voor 2 pers.

Halve bloemkool (wil je meer soep; aanpassen)

1 speklap zoals hier boven beschreven  gekruid en gebakken

3 tenen knoflook

1 ui

grote lepel crème frache 

1 lepel geraspte kaas per kom  ( Emmentaler neem ik ,minder zout)

peper uit de molen 

peterselie 

takken lavas of 1 lepel gedroogde lavas

2 lepels  olijfolie

 

staafmixer

olijfolie in de wok

ui en knoflook fijn snijden en bakken in de olijfolie

bloemkool in roosjes snijden bij ui en knoflook even mee roerbakken

en dan bouillon of water toevoegen tot bloemkool bijna onder staat

op de peterselie na de kruiden erbij

en laat 20 minuten koken

 


Van het vuur af en even aflaten koelen en met de staafmixer en de lepel crème frache een romige soep mixen

Soep weer even laten doorwarmen

 


 

soep in de kom 

peterselie er doorheen

een lepel geraspte Emmentaler 

daar je gebakken spek op 

en eet smakelijk