Bloemkoolsoep als lunch ;heerlijk zeker deze romige variant
Het is een simpel soepje en vlug klaar maar wel vol van smaak
Bloemkoolsoep vind mijn man lekker maar bloemkool als groente niet
Zo heb ik dus meestal een halve bloemkool over en daar maak ik nu soep van
Ik heb dit keer nog een voorraad van alles wat uit Frankrijk afkomstig is De crème frache is een stuk lekkerder dan degene die je hier koopt dus dat is een meevaller.
Ik neem normaal gesproken 1 speklap snijd het heel klein en bak het uit met peper ,gerookte paprikapoeder om er toch een gerookt smaakje aan te geven
Deze gerookte spek met minder zout kom ook uit Frankrijk ...ze zijn er al verder met de producten zoutarmer te maken dan hier ook gekookte ham is er met minder zout
In Portugal zijn ze ook al zo ver ook kipfilet als beleg met -25%
Ik neem er dit keer een klein beetje van en de rest is voor manlief
Ook omdat deze op moet
zout 0.9 g in 1 portie van 50 g
Ik heb er de helft van genomen het is minder zout als in 1 boterham zit
Wat hebben we nog meer nodig voor 2 pers.
Halve bloemkool (wil je meer soep; aanpassen)
1 speklap zoals hier boven beschreven gekruid en gebakken
3 tenen knoflook
1 ui
grote lepel crème frache
1 lepel geraspte kaas per kom ( Emmentaler neem ik ,minder zout)
peper uit de molen
peterselie
takken lavas of 1 lepel gedroogde lavas
2 lepels olijfolie
staafmixer
olijfolie in de wok
ui en knoflook fijn snijden en bakken in de olijfolie
bloemkool in roosjes snijden bij ui en knoflook even mee roerbakken
en dan bouillon of water toevoegen tot bloemkool bijna onder staat
op de peterselie na de kruiden erbij
en laat 20 minuten koken
Van het vuur af en even aflaten koelen en met de staafmixer en de lepel crème frache een romige soep mixen
Soep weer even laten doorwarmen
soep in de kom
peterselie er doorheen
een lepel geraspte Emmentaler
daar je gebakken spek op
en eet smakelijk