Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het is een dag dat Nederland ;Code Oranje heeft vanwege gladheid,daar werd een dag van tevoren al voor gewaarschuwd..Dag van te voren alles in huis gehaald...het word een kookdagje

voor de lunch een paprikasoep...en voor vanavond van alle restjes van afgelopen week een Gado gado maken.

We beginnen met de paprikasoep..lekker ook met deze kou

 

voor 2 pers.

4 paprika`s; ik had 1 gele 1rode en puntpaprika`s die vind ik net wat meer smaak hebben

1 rode peper

3 stengels sellerie

1 ui

3 tenen knoflook

lavas

1 zoutarme tablet kippenbouillon voor ongeveer 7 dl bouillon te maken

Kruiden....chilipeper(pas op...zit al een pepertje in)

gerookte paprikapoeder, klein theelepeltje

karweizaad of kummel (is hetzelfde)

Olijfolie om te bakken

voor afronding ....de topping wat Crème Frache,

peterselie ,lenteui 

 

Olijfolie in de pan en we snipperen de ui en knoflook fijn die we even aanbraden 

peper fijn snijden en paprika in blokjes snijden van ong. 5 cm en de bleekselderij snijden in reepjes

Allemaal in de pan de en goed doorroeren en een minuut of 15 aanbakken

Ik zet de waterkoker even aan en maak dan alvast de bouillon met het zoutarme bouillonblok

Na een kwartier doen we er de bouillon bij

Op smaak nog wat chilipoeder bij of peper

En  een flinke mespunt van het karweizaad.

laat de soep 15 min trekken tot de paprika zacht is geworden

van het vuur af ...laat even afkoelen

en met de staafmixer tot een mooi romige soep pureren

Soep in de borden wat cremè frache erover met peterselie voorjaarsuitjes en karweizaad

Je kunt als je wat over heb het goed invriezen...maar dat is niet zover gekomen bij ons

Zo lekker ....weer helemaal opgegaan.


Nu ook met de Spaanse paprika`s soep gemaakt,ik had  van deze grote paprika`s maar 2 stuks nodig.

Wel 2 stengels bleekselderij erbij in stukjes gesneden,Toch weer een beetje anders

....ook al ben je in Spanje ik zie nooit Spaanse pepers ,dat hebben we opgelost met chilipoeder.

En lekker dat ie is....mmmmm