Pulled Pork ga ik maken we krijgen eters en dit kan een dag van te voren worden klaargemaakt.
Hoef ik het alleen nog even op te warmen in de oven...jammer genoeg krijg je niet zomaar een Procureurstuk of ander groot stuk varkensvlees waar wat vet in zit
Ik heb voor 2 grote stukken fricandeau gekozen
Ik plaats dit recept voor een kg varkensvlees
Veel ingrediënten ;
Vlees;
kruidenmengsel
2 eetlepels donkere basterdsuiker
1 eetlepel zwarte peper
chilipoeder
1 theelepel komijn (djinten)
koriander 1 eetlepel (ik nam gedr. blaadjes)
1 eetlepel uienpoeder
1,5 lepel knoflookpoeder
1 lepel mosterdpoeder
1 eetlepel gerookte paprikapoeder.
Kruiden mengen we allemaal bij elkaar en smeren het vlees er helemaal mee in
Ik heb het een nachtje laten intrekken in de koelkast
we kunnen deze dag ook al de BBQ saus maken
*****BBQ saus***** en de BBQ saus maken we natuurlijk zelf
Het vlees heeft een lange garings tijd in de oven nodig
haal het vlees uit de koelkast kan het wat op kamer temperatuur komen
oven voorverwarmen op 150 c graden (hele lucht) Iets hoger als je een gewone oven heb
Omdat ik bang was dat het vlees te droog zou zijn heb ik er wat vet spek op de bovenkant gelegd van het vlees.
Alluminiumfolie dubbel over de ovenschaal,en schuif de schaal de oven in
Hij heeft bij mij 4en een half uur in de oven gestaan en het begon al lekker te ruiken Vlees uit de oven en spek eraf.
Ik heb er toen de BBQ saus over heen gesmeerd en nog een keer terug gezet in de oven voor een half uur
Ovenschaal uit de oven nemen en het vlees in de Alufolie af laten koelen
Als het bijna afgekoeld is het vlees met 2 vorken uit elkaar trekken
ik deed er 2 flinke lepels BBQ saus doorheen scheppen ,weer afdekken en dan de koeling in tot de volgende dag
opwarmen in de oven dag erop oven 120 graden wat BBQ saus er weer doorheen scheppen