Vanmorgen waren we fietsen in het boerenlandschap en dan kun je bij boerderijen langs de kant van de weg wat kopen
Ik heb wat courgettes gekocht supergrote ...en deze bolcourgette vroeg erom om iets mee te doen
Ik ga de bol vullen met groente en rijst en wat ik voor handen kreeg
Je kunt er ook 2 kleine bolcourgettes mee vullen.
Wat ziet het feestelijk uit op tafel.
Wat hebben we nodig voor 2 pers,
1 grote of 2 kleine bolcourgettes
1 kop witte rijst
1 puntparika
2 tenen knoflook
1 sjalot
1 pepertje
klein kopje erwten (diepvries)
1 tomaat
klein handje gekneusde hazelnoten
2 lepels crème frache
1 ons zachte geitenkaas
klein blikje tomatenpuree...Delmonte
half kopje bouillon
basilicum
koriander
en peterselie
peper
gerookte paprikapoeder
halve theelepel komijnpoeder
olijfolie
uienpoeder en knoflookpoeder.
Als eerste kook ik de rijst basmatirijst vind ik lekker
Kijk op je verpakking hoe lang het gekookt moet worden.
Groente snijden ; ui , knoflook ,paprika en tomaat en pepertje
Olijfolie in de wok
oven voorverwarmen op 200 graden
Bolcourgette wassen het kapje er af snijden en uithollen met een lepel
Neem een ovenschaal ,wat olijfolie erin bolcourgette inwrijven met wat olijfolie.
Strooi van binnen wat peper , knoflookpoeder en uienpoeder.
Plaats de bolgourgette voor een half uur in de oven het dekseltje 10 minuten.
Ondertussen ui knoflook pepertje aanfruiten in de olijfolie
paprika erbij en de tomaat
Ook de groente die we uit de courgette hebben gehaaldkan de pan in
Tomatenpuree erbij en droge kruiden en laat het 10 minuten zachtjes koken. De erwten kunnen er ook bij.
De gekookte rijst erbij en goed doorroeren ..crème frache erbij de noten en geitenkaas en de verse kruiden .
We hebben nu een lekkere romige rijstgroente vulling.
Na een half uur de courgette uit de oven.
En we gaan het vullen ,het is veel te veel en de rest leg ik langs de bol in de ovenschaal.
Ik kook wat water en kruimel een stukje zoutarme groente bouillontablet in een beker ..en schud een beetje bouillon over de rijst ...het plakt dan niet vast aan de schaal en het verbrand niet.
De schaal gaat voor een minuut of 20 nog eens de oven in.
En daarna lekker buiten eten.
Eet smakelijk!!