Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/


Vanmorgen waren we fietsen in het boerenlandschap  en dan kun je bij boerderijen langs de kant van de weg wat kopen

Ik heb wat courgettes gekocht supergrote ...en deze bolcourgette vroeg erom om iets mee te doen



Ik ga de bol vullen met groente en rijst en wat ik voor handen kreeg

Je kunt er ook 2 kleine bolcourgettes mee vullen.

Wat ziet het feestelijk uit op tafel.

 


Wat hebben we nodig voor 2 pers,

 

1 grote of 2 kleine bolcourgettes

1 kop witte rijst

1 puntparika

2 tenen knoflook

1 sjalot

1 pepertje

klein kopje erwten (diepvries)

1 tomaat

klein handje gekneusde hazelnoten

2 lepels crème frache

1 ons zachte geitenkaas

klein blikje tomatenpuree...Delmonte

half kopje bouillon  

basilicum

koriander 

en peterselie 

peper

gerookte paprikapoeder

 halve theelepel komijnpoeder

olijfolie

uienpoeder en knoflookpoeder.

 



Als eerste kook ik de rijst basmatirijst  vind ik lekker

Kijk op je verpakking hoe lang het gekookt moet worden.

Groente snijden ; ui , knoflook ,paprika en tomaat en pepertje 

Olijfolie in de wok

oven voorverwarmen op 200 graden

Bolcourgette wassen het kapje er af snijden en uithollen met een lepel

Neem een ovenschaal ,wat olijfolie erin bolcourgette inwrijven met wat olijfolie. 

Strooi van binnen wat peper , knoflookpoeder en uienpoeder.

Plaats de bolgourgette voor een half uur in de oven het dekseltje 10 minuten.

Ondertussen ui knoflook pepertje aanfruiten in de olijfolie

paprika erbij en de tomaat

Ook de groente die we uit de courgette hebben gehaaldkan de pan in 

Tomatenpuree erbij en droge kruiden  en laat het 10 minuten zachtjes koken. De erwten kunnen er ook bij.

 

De gekookte rijst erbij en goed doorroeren ..crème frache erbij de noten en geitenkaas  en de verse kruiden .

We hebben nu een lekkere romige rijstgroente vulling.

Na een half uur de courgette uit de oven.

 

En we gaan het vullen ,het is veel te veel en de rest leg ik langs de bol in de ovenschaal.

Ik kook wat water en kruimel een stukje zoutarme groente bouillontablet in een beker ..en schud een beetje bouillon over de rijst ...het plakt dan niet vast aan de schaal  en het verbrand niet.

De schaal gaat voor een minuut of 20 nog eens de oven in.

En daarna lekker buiten eten.

Eet smakelijk!!