Dit is voor de liefhebbers van inktvis... nog geen liefhebber???
Je gaat het vanzelf lekker vinden als je het op deze manier gaat klaar maken.
In Nederland koop je meestal al schoongemaakte sepia is het dan eigenlijk,
in het buitenland laat je het schoonmaken word niet raar van op gekeken ,is heel normaal in de zuidelijke landen ..alleen willen ze in sommige winkels de koppen nog aan de tentakels laten zitten
Ik neem dubbel keukenpapier leg het om de kop en met een stevige ruk trek je hem zo er af.
Goed spoelen en drogen met keukenpapier
kruiden met veel ; knoflookpoeder
uienpoeder
grove chilipeper
oregano
persillade (peterselie gdroogd met knoflook)
paar druppels citroen
Zet het een paar uur weg
Hoog vuur op de cadac, laat de grillplaat goed heet worden wat druppels olijfolie erop sprenkelen en dan de inktvis erop
Een paar minuten bakken even om en om en klaar is het .
Makkelijk campinggerecht ...ontzettend lekker met een simpele pasta
Maak een pasta ailolie doe er als afwisseling een glas witte wijn doorheen
en een lepel mascarpone wat tomaatjes ,
heerlijk met deze inktvis