Home; zoutarme recepten » Lekker koken op de camping » Inktvis gegrild op de Cadac

Dit is voor de liefhebbers van inktvis... nog geen liefhebber???

Je gaat het vanzelf lekker vinden als je het op deze manier gaat klaar maken.

In Nederland koop je meestal al schoongemaakte sepia is het dan eigenlijk,

in het buitenland laat je het schoonmaken word niet raar van op gekeken ,is heel normaal in de zuidelijke landen ..alleen willen ze in sommige winkels de koppen nog aan de tentakels  laten zitten

Ik neem dubbel keukenpapier leg het om de kop en met een stevige ruk trek je hem zo er af.

 

Goed spoelen en drogen met keukenpapier

kruiden met veel  ; knoflookpoeder

                                   uienpoeder

                                    grove chilipeper

                                    oregano

                                   persillade (peterselie gdroogd met knoflook)

                                   paar druppels  citroen

Zet het een paar uur weg

Hoog vuur op de  cadac, laat de grillplaat goed heet worden wat druppels olijfolie erop sprenkelen en dan de inktvis erop

Een paar minuten bakken even om en om en klaar is het .

 

Makkelijk campinggerecht ...ontzettend lekker met  een simpele pasta

Maak een pasta ailolie   doe er als afwisseling een glas witte wijn doorheen 

en een lepel mascarpone  wat tomaatjes ,

heerlijk met deze inktvis




Maak een Gratis Website met JouwWeb