Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/

Het is pasen en er zijn volop aardbeien weliswaar Spaanse ,maar die zijn ook lekker.

In de zomer kun je deze tiramisu ook maken van de Hollandse aardbeien

Daar kun je zelfs de kinderen blij mee maken.


Het is pasen ik neem er bokkepootjes bij met gele uiteinden .

Maak je het in de zomer neem je 2 lagen lange vingers.

Ik gebruik zelf zoetstof voor de slagroom ,mascarpone en aardbeien zo houd ik het wat luchtiger en gezonder KHB..Koekjes zijn de standaard koekjes  

Je kunt alles vervangen door suiker..en doe het naar smaak .

Ik kan wel zeggen 2 lepels suiker ,maar misschien wil je het veel zoeter..dus naar eigen smaak.

 


Wat hebben we nodig voor een kleine schaal voor 4 pers.

200ml slagroom

half bakje mascarpone

1 bak aardbeien  van 1 pond

1 pak lange vingers of halfpak lange vingers en bokkepootjes

50 ml sinaasappelsap  2 lepels rode port

suiker of zoetstof naar smaak

1 eetlepel blanke balsamicocrème

 



Slagroom stijfkloppen met zoetstof of suiker naar smaak

6 tot 8 grote aarbeien in de hakselmachine van de staafmixer en heel fijn hakken  wat zoetstof of suiker naar smaak erbij.

Heb je geen hakmachine pureer de aardbeien met een vork

 

Doe het aardbeienmengsel mengen bij de mascarpone ,lepel het goed door met suiker of zoetstof naar smaak.

Tot het een egale massa is, 

Neem de stijfgeklopte slagroom en spatel het voorzichtig maar wel goed door elkaar.

 

250 gram aardbeien wassen in vieren snijden ,zoetsof of suiker erover en 1 lepel blanke balsamico-crème.

Meng het goed door elkaar en laat een uurtje marineren.

 

Meng sinaasappelsap met de port en doop de lange vingers erin en leg ze in de schaal.

Mascarpone mengsel erbovenop en  verspreiden.

Dan een laag bokkepootjes of langevingers die dopen we niet meer in de sinaasappelsap. . 

Mascarpone mengsel er bovenop.

 

Zet de schaal een paar uur in de koelkast zodat het op kan stijven 

Daarna de aardbeien er bovenop leggen.

De dag erop is het op zijn lekkerst.