Lekker hè Sate ,het lekkerst is het van de BBQ ,zeker met houtskool
Maar het klinkt gek het is te warm bij ons buiten ,brandende zon tot `s avonds laat
En in de winter als het koud is lekker binnen grillen.
Ik ben bij met een klein elektrisch grilletje ((voor vakantie in de caravan of camper)
Daar bak ik ze vandaag op.
Vlees marineren
Kipfilet , kipdijfiletof varkensvlees kun je het zelfde marineren
Voor 2 pers. als bijgerecht
2.5 ons vlees kipdijfilet of varkensvlees
1 Spaanse peper(heel fijn snijden)
knoflookpoeder
uienpoeder
citroensap
koriander
komijnzaad
paar lepels ketjap (zoutarm)
djahe
laos alles een halve theelepel
eventueel sambal
1 lepel zonnebloemolie
Vlees in kleine stukken snijden en alle ingrediënten bij elkaar om het vlees te marineren en zet het een paar uur weg in de koeling
stokjes in water weken verbranden ze niet zo vlug
satè saus alvast klaarmaken
Pindasaus erover en wat sesamzaadjes ...helemaal af
Maak jouw eigen website met JouwWeb