Mijn ontbijt staat klaar ,Ik maak dit een avond van tevoren ,`
s morgens heb ik daar geen puf in
Ik eet ze niet allemaal..èèntje met wat yoghurt een paar de ijskast in en een paar de diepvries in,kan ik het eruit pakken wanneer ik zin heb.
voor 8 a 9 muffins;
200 gram amandelmeel
5 eieren
30 gram boter
1 theelepel bakpoeder
200 gr roomkaas
theelepel speculaas/koekkruiden
theelepel vanilla aroma
3 eetlepels zoetstof
125 gr blauwe bessen
chocolade koffieboontjes ...klein handje
Oven aanzetten op 180 graden
de eieren kloppen met zoetstof en vanilla aroma
de roomkaas erbij en kloppen tot gladde massa
Nu het amandelmeel ,bakmeel , speculaas/koekkruiden,en roomboter er bij en tot een mooi glad beslag kloppen
ik doe het met de staafmixer gaat prima.
Muffinvorm hebben we ondertussen ingevet en we doen het beslag er in .
daarboven op leg ik wat blauwe bessen en doe er de chocolade koffieboontjes (puur) bij
het gaat voor een minuut of 20 a 25 de oven in
gelijk eruit halen en even af laten koelen
je kunt ze al vlug uit de muffinvorm halen ,koelen ze vlug af
Ik zou zeggen eet smakelijk
met een beetje Griekse yoghurt en nog wat losse bessen een lekker ontbijtje...en ik heb er nog genoeg
Ik heb de helft in de diepvries gelegd allemaal apart kan ik er zo eentje uithalen wanneer ik trek heb.
Ik heb 4 muffins in een afgesloten trommel bewaard ook gelijk om te testen of de muffin vers blijft.
Dag 2 was hij nog net zo lekker ,eigenlijk lekkerder als dag 1, ik eet er wat meer fruit bij
Met Floor onze labrador eet ik elke dag samen een peer al 10 jaar lang
en mandarijn voor de vit c en vezels