Dit recept is al vaak beschreven meestal met kipfilet ,en Griekse yoghurt of slagroom,ik maak het van kippendijen met Kokosmelk
En het gaat een paar uur de oven in zodat het kippenvlees lekker mals word.
Ik haal wel het vel eraf ,lekker is dat alleen als het gegrild word of gebakken ,anders is het vel zo zacht en slap ,niet lekker.
Wil je garen in de oven neem dan een goede pan die op het vuur kan en daarna de oven in kan
Op de foto de belangrijkste ingrediënten
2 pers.
2 kuikendijen
1 grote ui
4 tenen knoflook
1 Spaanse peper
rode paprika
lavas
50 gr roomboter
gembersiroop
klein blikje tomatenketchup
klein pakje kokosmelk
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel gerookte paprika
2 theelepels kerriepoeder massala
halve theelepel komijnpoeder
halve theelepel Kardemom
halve theelepel djahe
chilipoeder
snuifje kaneel
halve theelepel korianderzaad
Kruiden naar smaak ;ik nam op de chilipoeder na overal een halve theelepel van
,pittiger iets meer chilipoeder toevoegen
peterselie en sellerieblad of verse koriander als finishing touch
Vel van de kuiken dijen verwijderen
ui grof snijden ,knoflook klein snijden van het pepertje pitjes verwijderen en heel fijn snijden
paprika in reepjes snijden
Roomboter in de pan en alles even goed bakken
ondertussen de oven aanzetten op 120 graden
Alle kruiden over het uimengsel en even mee laten bakken op niet te hoog vuur anders verbrand de kerrie.
Tomatenpuree er bij alles goed doorroeren wat gembersiroop, en een half kopje water
De kippendijen gaan nu de pan in en we laten het even meebakken en omhullen de kip goed met het uienmengsel en we doen de tak lavas erbij en de pan gaat de oven in .
De zoete aardappels bleven nog even in de oven en ik ging de saus af maken ,het rook heerlijk
De saus maakte ik af met kokosmelk en even door laten koken ,wil je de saus wat dikker meng er wat maizena door
Lavas uit de pan halen.
Het is lekker met Basmatierijst , maar ook met zoete aardappels de saus is er heerlijk bij .
Je kunt er een salade bij eten ,maar wij aten het met boontjes en champignons en veel knoflook er doorheen.
Het vlees is heerlijk mals en valt van het bot af ,De saus is verrukkelijk ,en ik heb nog wat over
We hebben gesmuld