Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/

Cataplana  ...vissoep ...bouillabaisse ...het ligt allemaal dicht bij elkaar wat recept aan gaat iedereen geeft er zijn draai aan ..ik ook dus..Want de vissoorten die ze in het zuiden van Europa verkopen kun je hier amper krijgen

Ik heb uit Spanje een zak diepvries paellazeevruchten  en een zak inktvisstukken meegenomen..dat scheelt me zoeken.

Ook blikjes vis koop ik voldoende in Spanje  zo ook Berbecheros (kokkels) ...Ze komen hier uit de zee en worden hier ingeblikt ,maar het is zoeken wil je het hier vinden in blik en dan zijn ze nog duur ook

Maar goed genoeg geklets ik ga beginnen 


Wat hebben we nodig 

 2.5 ons kabeljauwfilet

 1 stuk wilde zalmfilet 

 250 gram zeevruchten (oa inktvis mosselen ,garnalen)

 opotioneel een blikje  vis naar smaak

 2 a3 stengels bleekselderij

2 rode puntpaprika`s

grote tomaat of paar kleinere

1 grote ui

2 tenen knoflook

lente ui

2 dl witte wijn

1 klein blikje tomatenpuree

olijfolie

bouillon als het kan zoutarme visbouillon

saffraan

kruiden naar eigen smaak, ik houd van pittig

theelepel gedroogde  oregano

peper

chilipoeder

gerookte paprikapoeder

paprikapoeder



Grote wokpan of hapjespan waar een deksel op kan

Alle groente snijden 

Vis ontdooid even afspoelen en droog deppen   en grote stukken in blokken snijden

Olijfolie in de pan ui en knoflook aan fruiten

Sellerijstengels erbij en de paprika goed doorroeren  en even goed wokken

Tomaat erbij en tomatenpuree  even doorroeren en de witte wijn erbij

Als alles kookt de vis en schaaldieren in de pan leggen en dan de bouillon erbij tot alles net onder staat..kruiden erbij even proeven kun je naar smaak nog wat toevoegen heb je geen saffraan neem voor de kleur kurkuma 

Laat aan de kook komen 

Deksel op de pan vuur wat zachter en laat het zo een minuut of 20 zachtjes koken met de deksel op de pan blijven de smaken binnen in de pan

Op het laatst een blikje vis toevoegen die zijn meestal al helemaal eetklaar hoeft alleen maar warm te worden (nadat het gespoeld en uitgelekt is)

En als de  deksel er af gaat komt er zo`n lekkere lucht uit de pan ..zaligggg

lenteui erover strooien en eventueel peterselie  ( alles op bij mij ,andere keer dan maar)

WE gaan gauw eten...Voor de liefhebbers met stokbrood of wat je lekker vind erbij.