Cataplana ...vissoep ...bouillabaisse ...het ligt allemaal dicht bij elkaar wat recept aan gaat iedereen geeft er zijn draai aan ..ik ook dus..Want de vissoorten die ze in het zuiden van Europa verkopen kun je hier amper krijgen
Ik heb uit Spanje een zak diepvries paellazeevruchten en een zak inktvisstukken meegenomen..dat scheelt me zoeken.
Ook blikjes vis koop ik voldoende in Spanje zo ook Berbecheros (kokkels) ...Ze komen hier uit de zee en worden hier ingeblikt ,maar het is zoeken wil je het hier vinden in blik en dan zijn ze nog duur ook
Maar goed genoeg geklets ik ga beginnen
Wat hebben we nodig
2.5 ons kabeljauwfilet
1 stuk wilde zalmfilet
250 gram zeevruchten (oa inktvis mosselen ,garnalen)
opotioneel een blikje vis naar smaak
2 a3 stengels bleekselderij
2 rode puntpaprika`s
grote tomaat of paar kleinere
1 grote ui
2 tenen knoflook
lente ui
2 dl witte wijn
1 klein blikje tomatenpuree
olijfolie
bouillon als het kan zoutarme visbouillon
saffraan
kruiden naar eigen smaak, ik houd van pittig
theelepel gedroogde oregano
peper
chilipoeder
gerookte paprikapoeder
paprikapoeder
Grote wokpan of hapjespan waar een deksel op kan
Alle groente snijden
Vis ontdooid even afspoelen en droog deppen en grote stukken in blokken snijden
Olijfolie in de pan ui en knoflook aan fruiten
Sellerijstengels erbij en de paprika goed doorroeren en even goed wokken
Tomaat erbij en tomatenpuree even doorroeren en de witte wijn erbij
Als alles kookt de vis en schaaldieren in de pan leggen en dan de bouillon erbij tot alles net onder staat..kruiden erbij even proeven kun je naar smaak nog wat toevoegen heb je geen saffraan neem voor de kleur kurkuma
Laat aan de kook komen
Deksel op de pan vuur wat zachter en laat het zo een minuut of 20 zachtjes koken met de deksel op de pan blijven de smaken binnen in de pan
Op het laatst een blikje vis toevoegen die zijn meestal al helemaal eetklaar hoeft alleen maar warm te worden (nadat het gespoeld en uitgelekt is)
En als de deksel er af gaat komt er zo`n lekkere lucht uit de pan ..zaligggg
lenteui erover strooien en eventueel peterselie ( alles op bij mij ,andere keer dan maar)
WE gaan gauw eten...Voor de liefhebbers met stokbrood of wat je lekker vind erbij.