Ik heb nog van alles aan gedroogd fruit liggen,abrikozen en pruimen dat kan wel in een Marokaans gerecht,lekker met rundvleess
laat maar sudderen.
veel kruiden mjammie
1 pond rundvlees (liefst sucadelappen)
2 uien
3 tenen knoflook
1 winterwortel
2 stengels bleekselderij
klein blikje tomatenpuree (Delmonte)
runderbouillon of anders 2 kopjes water met een halve z/a runderbouillontablet
halve theelepel komijnpoeder
1 kaneelstokje
wat draadjes saffraan
1 theelepel kurkuma
halve theelepel gemberpoeder
gerookte paprikapoeder
peper
Spaans pepertje
koriander
geschaafde amandelen
olijfolie om te bakken
15 pruimen
15 abrikozen
1 lepel honing
Olijfolie in de pan en het vlees rondom bruinbakken
fijngesneden ui,knoflook en peper erbij en even alles aanfruiten
wortel en bleekselderij in plakjes gesneden erbij
Even goed doorroeren en de tomatenpuree erbij en de bouillon en alle kruiden
Laat het lekker pruttelen tot het vlees gaar is
Als het vlees bijna gaar is
pruimen met abrikozen en 1 lepel honing en een kopje water aan de kook laten komen en 10 minuten laten koken tot het water bijna verdampt is
Het fruitmengsel bij het rundvlees doen even doorroeren en het is klaar ,nu doe ik het een dagje wegzetten omdat het de dag erop veel lekkerder is ,de kruiden zijn goed ingetrokken .
Voor het opdienen koriander erover en geschaafde amandelen
Lekker met groente en gebakken aardappelen of salade met Turks brood
Maak jouw eigen website met JouwWeb