Groentegerecht die je kunt maken van restjes boontjes as de boontjes goedkoop zijn of omdat je er trek in heb ,als het warm weer is als bijgerecht is het erg lekker.
maak het `s morgens vroeg of de dag ervoor ,kan alles goed intrekken
1 pond spercieboontjes
halve z/a groente bouillontablet
1 ui
azijn
olie
peper (witte en zwarte)
peterselie
persillade (knoflookpoeder ,gedroogde peterselie en uienpoeder)
suiker.
Boontjes schoonmaken en gaar laten koken met de halve Z/A groentebouillontablet
afschudden en laten afkoelen
ui fijn snipperen
Neem naar smaak azijn ik gebruik vrij veel altijd ,wat een ander weer te zuur vind worden ,
doe er ook suiker naar smaak bij.
ik kan wel zeggen 1 lepel ,maar wie weet vind je een theelepel genoeg
Daarom maak de dressing apart even aan ,niet gelijk over de groente.
Kun je beter bepalen of het naar je smaak is
peper en olie zonnebloem of olijfolie wat je lekker vind
Alles bij elkaar met de ui over de boontjes en zet het een dagje afgedekt in de ijskast
Lekker met gebakken aardappeltjes of aardappelsalade op een zomerse dag