Home; zoutarme recepten » groente » Venkel met rode ui

Een lekkere groente is venkel , je kunt er alle kanten mee op 

rauw als salade, gesmoord ,gebakken ,roerbakken...soep van maken

DE smaak is anijsachtig

Gewoon als afwisseling eens eten

Ook door de vele mineralen  oa magnesium en vitamientjes die erin zitten.

Het is een goedkope groente

 


Wat hebben we nodig

1 venkelknol

1 rode ui

100ml bouillon

peper

 thym

het groen van de venkelknol

2 lepels sap van een sinaasappel

olijfolie



Olijfolie in de wok

De venkel schoonmaken (harde onderkanten en loof eraf snijden)

Door midden snijden en in reepjes snijden 

rode ui in ringen snijden 

Bij elkaar in de wokpan in olijfolie rondom bakken op hoog vuur

Bouillo erbij ..(het hoeft niet onder te staan ...sinaasappelsap erbij de thym en peper

deksel op de pan laat het een kwartier smoren

Vocht is ingetrokken en verdampt

De groente lekker zacht

Doe het groen klein knippen en erover verdelen 

Klaar is je lekkere groente ;Venkel met rode ui

 

Wij aten het met runderbraadworst en nog een rode bietensalade

 






Maak een Gratis Website met JouwWeb