Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/


Ik heb veel kipdijfilet en vandaag maak ik er gyros van

zelf kruiden en marineren .Bakken in de airfryer.

Grieks eten vinden we heerlijk en drinken er graag een ouzo bij. 

Tuurlijk hoort er tzatziki bij en een salade ik heb een linzensalade voor vandaag.

En een rode kritharaki (Griekse pasta ) 

Hier beschrijf ik de Gyros.

 


Gyroskruiden zelf maken;

 

2 theelepels paprikapoeder

1 theelepel gerookte paprikapoeder

1 theelepel oregano (gedroogd)

1 theelepel thym (gedroogd

1 theelepel komijnpoeder

halve theelepel kaneel

halve theelepel korianderpoeder

halve theelepel chilipoeder 

halve theelepel zwarte  peper

halve theelepel uienpoeder

 

Dit goed door elkaar mengen met

 

1 eetlepel honing

1 eetlepel citroensap 

1 eetlepel olijfolie


Kipdijfilet voor 2 personen 250 a 300 gram

Mengen met de marinade en zet  het een paar uur in de koelkast

 



Als we verder gaan met koken  gaat de gemarineerde kipdijfilet in de airfryer

200graden  10minuten

Ui grof snijden en doen we na de 10 minuten bij de gyros

Laat het dan nog eens 10 minuten op 200 graden bakken de ui is daarna ook zacht en het vlees lekker mals.

 

Dit is ontzettend lekker met tzatziki een linzensalade en de heerlijke Griekse pasta (kritharaki)