Ik heb veel kipdijfilet en vandaag maak ik er gyros van
zelf kruiden en marineren .Bakken in de airfryer.
Grieks eten vinden we heerlijk en drinken er graag een ouzo bij.
Tuurlijk hoort er tzatziki bij en een salade ik heb een linzensalade voor vandaag.
En een rode kritharaki (Griekse pasta )
Hier beschrijf ik de Gyros.
Gyroskruiden zelf maken;
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel gerookte paprikapoeder
1 theelepel oregano (gedroogd)
1 theelepel thym (gedroogd
1 theelepel komijnpoeder
halve theelepel kaneel
halve theelepel korianderpoeder
halve theelepel chilipoeder
halve theelepel zwarte peper
halve theelepel uienpoeder
Dit goed door elkaar mengen met
1 eetlepel honing
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel olijfolie
Kipdijfilet voor 2 personen 250 a 300 gram
Mengen met de marinade en zet het een paar uur in de koelkast
Als we verder gaan met koken gaat de gemarineerde kipdijfilet in de airfryer
200graden 10minuten
Ui grof snijden en doen we na de 10 minuten bij de gyros
Laat het dan nog eens 10 minuten op 200 graden bakken de ui is daarna ook zacht en het vlees lekker mals.
Dit is ontzettend lekker met tzatziki een linzensalade en de heerlijke Griekse pasta (kritharaki)