OOOOO wat is dit lekker , gil ik niet altijd van de daken ...maar het is echt superlekker
Heerlijk gekruid gehakt met bulgur erin...
Ik had dat eens gelezen in een recept ....dacht dan moet ik het maar eens uitproberen..
Het is een Turks recept, alles gaat bij mij de oven in en daarom doe ik geen stokjes in het gehakt
Maak je het vlees op de BBQ wat er heel geschikt voor is dan een stokje door de kebab.
Ik maak er een complete maaltijd van met groente de yoghurtsaus en het brood
Flatbread heb ik niet zelf gemaakt ,maar kant en klaar ,en een paar minuten in de oven mee gebakken.
Yoghurtsaus
150 ml Griekse of Turkse yoghurt
2 tenen knoflook
2 theelepels dille
witte peper naar smaak
Alles door elkaar mengen en wegzetten in de koelkast
Voor 2 personen
250 gram lamsgehakt of rundergehakt
2 tenen knoflook
1 theelepel rode peper ...of meer als je pittiger wilt
1 theelepel komijnpoeder
verse munt
1 theelepel gerookte paprikapoeder
2 theelepels paprikapoeder
peper naar smaak
uienpoeder
1/3 kopje bulgur en evenveel kokend water
gegrilde groente;
2 puntpaprika`s
1 aubergine
olijfolie
uienpoeder
knoflookpoeder
peper
Bulgur in een schaal en het kokende water erover ..laat het een kwartier wellen tot het opgelost is in 15 minuten.
Knoflook heel fijn snijden.
Munt heel fijn knippen, heb je geen verse neem dan gedroogde munt
Alle kruiden bij elkaar en voeg het gehakt toe .
Is de bulgur afgekoeld doe het bij het gehakt en meng het goed door
lekker even goed kneden en wegzetten een paar uur in de koelkast
Na een paar uur draai je er worstjes van
Aubergine schillen om en om als een zebra en in dikke plakken snijden.
Oven voorverwarmen op 200 graden
Bakpapier op de bakplaat
Leg er de worstjes op de puntpaprika`s en de aubergine plakken
kruid ze met ;
Peper uienpoeder en knoflookpoeder,spuit er wat olijfolie op ,of smeer er wat olijfolie op
En de ovenplaat kan de oven in voor ongeveer een half uur.
Tussendoor een keer alles omdraaien.
De laatste 3 a 4 minuten de flatbrood op een rooster in de oven ...lees de gebruiksaanwijzing.
En is alles mooi geroosterd en gaar .
dan gaan we het broodje opmaken
Van de paprika de zaadlijsten eruit halen en in elk broodje leg ik een halve puntpaprika een paar plakken aubergine de yoghurtsaus en een gekruid worstje
En dan gaan we lekker eten ....lekker met de handen
Dit ga ik vaker maken.
EET SMAKELIJK!
Maak jouw eigen website met JouwWeb