Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/


OOOOO wat is dit lekker , gil ik niet altijd van de daken ...maar het is echt superlekker

Heerlijk gekruid gehakt met bulgur erin...

Ik had dat eens gelezen in een recept ....dacht dan moet ik het maar eens uitproberen..

Het is een Turks recept, alles gaat bij mij de oven in en daarom doe ik geen stokjes in het gehakt

Maak je het vlees op de BBQ wat er heel geschikt voor is dan een stokje door de kebab.

Ik maak er een complete maaltijd van met groente  de yoghurtsaus en het brood

Flatbread heb ik niet zelf gemaakt ,maar kant en klaar ,en een paar minuten in de oven mee gebakken.



Yoghurtsaus

150 ml Griekse of Turkse yoghurt

2 tenen knoflook

2 theelepels dille 

witte peper naar smaak

Alles door elkaar mengen en wegzetten in de koelkast

 


Voor 2 personen

250 gram lamsgehakt of rundergehakt

2 tenen knoflook

1 theelepel rode peper ...of meer als je pittiger wilt

1 theelepel komijnpoeder

verse munt

1 theelepel gerookte paprikapoeder

2 theelepels  paprikapoeder

peper naar smaak

uienpoeder

1/3 kopje  bulgur en evenveel kokend water

 

gegrilde groente;

2 puntpaprika`s 

1 aubergine

olijfolie

uienpoeder 

knoflookpoeder

peper

 



Bulgur in een schaal en het kokende water erover ..laat het een kwartier wellen tot het opgelost is in 15 minuten.

Knoflook heel fijn snijden.

Munt heel fijn knippen, heb je geen verse neem dan gedroogde munt

Alle kruiden bij elkaar en voeg het gehakt toe .

Is de bulgur afgekoeld doe het bij het gehakt en meng het goed door

lekker even goed kneden en wegzetten een paar uur in de koelkast

Na een paar uur draai je er worstjes van 

 

Aubergine schillen om en om als een zebra en in dikke plakken snijden.

 

Oven voorverwarmen op 200 graden

 

Bakpapier op de bakplaat

Leg er de worstjes op de puntpaprika`s en de aubergine plakken

kruid ze met ;

Peper uienpoeder en knoflookpoeder,spuit er wat olijfolie op ,of smeer er wat olijfolie op

En de ovenplaat kan de oven in voor ongeveer een half uur.

 



Tussendoor een keer alles omdraaien.

De laatste 3 a 4 minuten de flatbrood op een rooster in de oven ...lees de gebruiksaanwijzing.

En is alles mooi geroosterd en gaar .

dan gaan we het broodje opmaken

 

Van de paprika de zaadlijsten eruit halen en in elk broodje leg ik een halve puntpaprika een paar plakken aubergine de yoghurtsaus en een gekruid worstje

En dan gaan we lekker eten ....lekker met de handen

Dit ga ik vaker maken.

EET SMAKELIJK!