Voor dit recept heb ik het basisrecept gemaakt van de rode bietensalade
Ik heb boerenkool over ..de dag ervoor hadden we lekker boerenkoolstampot gegeten
Het was een grote zak vol (reclame)
En bietensalade had ik staan van de dag ervoor ...en ik houd niet van weggooien
(het is ook veel te lekker)
Deze 2 ga ik combineren
Nu zijn de boerenkoolblaadjes best wel stug en hard ,ik ga ze een tijdje in de marinade zetten
zodat het wat zachter word
Wat heb ik nodig ;
100gram boerenkool
paar lepels olijfolie
1 lepel wijnazijn
1 lepel witte balcsamicoazijn
witte peper
Meng dit door elkaar en de boerenkool kan erbij in de schaal met de handen alles goed met elkaar mengen
Zet het een paar uur aan de kant
De boerenkool is wat geslonken en zachter geworden
En daarna mengen met de rode bietensalade
Hoe wij het vonden ...??? Heerlijk alles is op gegaan