spaghettie van courgette
Ik heb mijn twijfels gehad, ik ben een echte pasta liefhebber...maar ik ben om..we hebben heerlijk gegeten.
Ik heb deze keer de courgette met een groot mes in kleine dunne reepjes gesneden ,er zijn speciale mesjes voor, maar wilde eerst eens bekijken of dit een blijvertje gaat worden.. een Spirelli/spiraalsnijder ...dat lijkt me makkelijk
Maar Ik weet het zeker het word een blijvertje,Volgende keer probeer ik een andere saus, nu met een romige kip champignon saus
voor 2 pers.;
anderhalve courgette...
voor de saus
1 bakje paddenstoelen gemengd of alleen champignons
250 gram kipfilet
1 ui
3 tenen knoflook
halve zoutarme kip bouillontabet
peper uit de molen
peterselie
1 potje room
geraspte Parmezaanse kaas
paar lepels Philodelphia met kruiden
olijfolie om te bakken
Kipfilet snijden
ui en knoflook fijn snijden en in de wok aan fruiten in de olijfolie
Kipfilet erbij een laat maar even bruin aanbakken
ondertussen snijden we de champignons.
beetje heet water in de pan doen en de halve zoutarme bouillontablet
champignons erbij
de Philodelphiakaas en de room .peper er over strooien , laat maar even pruttelen en wat indikken
We gaan de courgette in dunne reepjes snijden...ik houd niet van rauwe courgette,wil het ook niet even laten koken ik kies ervoor om het heel even te bakken met wat olijfolie in de koekenpan...
Het is echt maar voor een paar minuten... en zelf zal ik dit altijd zo blijven doen...Goed besluit van mezelf ...maar daar is natuurlijk iedereen vrij in
Ondertussen is de saus ook klaar en we kunnen gaan eten
Parmezaanse kaas strooi ik aan tafel over de saus en peterselie naar smaak
het was heel erg lekker,en de courgette ..tja of ik spaghettie in mijn mond had...dus een blijvertje...En dat mesje komt er ook wel.