Lekker hè Sate ,het lekkerst is het van de  BBQ zeker met houtskool

daar bak ik ze vandaag op.


 

 

Vlees marineren we een halve dag of dag van te voren en zetten we in de koelkast

Kipfilet of varkensvlees kun je het zelfde marineren

 

 

 

 

 

Voor 2 pers. als bijgerecht

2.5 ons vlees  kipdijfilet of varkensvlees

2 tenen knoflook

1 Spaanse peper(heel fijn snijden)of theelepel sambal

citroensap van halve citroen

koriander

paar lepels ketjap (zoutarme)

djahe

 laos alles een halve theelepel

1 theelepel uienpoeder

1 lepel zonnebloemolie

 

Vlees in kleine stukken snijden en alle ingrediënten  bij elkaar en goed door elkaar mengen

en daarna in de  koeling 

stokjes in water weken ,verbranden ze niet zo vlug

satè saus alvast klaarmaken



 

 

 

 

We gaan het vlees aan de stokjes rijgen 

 

En de BBQ aan tot het goed gloeit en om en om bakken



Pindasaus erover en wat sesamzaadjes ...helemaal af