Shaksuka een lekkere Medeterraanse lunch of brunch met groente, ei en kruiden.
De Yotam Ottolenghi methode hanteer ik
Ik doe er alleen geen suiker in en geen zout
OP een grijze dag word je er vrolijk van die mooie kleur,en op een zomerse dag is het genieten van dit gerecht om het buiten te eten in de zon.
Wat hebben we nodig voor 2 personen;
4 eieren
2 rode paprika`s
1 ui
2 tenen knoflook
3 tomaten
pakje tomatenpasta of een blik tomaten
2 theelepels Harissa ( Ik nam de milde )
is te vervangen door cayennepeper..
.het moet pittig zijn
halve theelepel komijnzaad
1 theelepel Ras el Hanout
halve theelepel za'atar (bij een Turkse of Marokkaanse winkel kopen)
witte peper naar smaak
peterselie en koriander
olijfolie om te bakken
Grote pan doe er een scheut olijfolie in
Knoflook en ui fijn snijden en de paprika in blokjes snijden.
Die bakken we een minuut of 10 in de olijfolie met harissa en het pakje tomato frito of tomatenpasta geen blikje tomaten puree (dan moet er teveel water bij)
Kruiden er bij.
na een minuut of 10 de in blokjes gesneden tomaten erbij
Weer een minuut of 10 laten pruttelen ,word het mengsel te droog dan wat water erbij doen.
Kuiltjes maken met een jus of soeplepel en daar voorzichtig het ei in laten lopen.
Op het ei doe ik wat "ras el hanout 'en peper.
Vuur zacht zetten en een deksel op de pan tot de eieren gaar zijn
Peterselie erover, en verse of gedroogde koriander
Lekker met een stuk Turks brood of gewoon zo oppeuzelen