Gevulde aubergine
Altijd een lekker maaltje geweest bij ons nu ga ik hem zonder zout maken
Wat hebben we nodig
2uien
3 flinke tenen knoflook
1 spaanse peper ontpit
1 aubergine
3 ons rundergehakt
2 tomaten
geraspte kaas ...ook hier kun je weer vergelijken hoeveel zout ergens in zit er zijn kazen met minder zout..(ik neem altijd een voorraadje mee uit Frankrijk) hier een 20 of een 30+ kaas ervoor nemen met minder zout
Olijfolie
Peterselie
peper, Ras el Hanout , paprikapoeder en gehaktkruiden (Versteegen)
Oven voorverwarmen 180 c
Uien knoflook en peper fijn snijden ,
Aubergine door midden snijden en uithollen (van èèn helft kleine stukjes snijden)
uitgeholde aubergines even bakken in olijfolie
in een met olie ingevette ovenschaal leggen
Gehakt rul bakken met de kruiden uienmengsel er doorheen en de fijngesneden stuk aubergine
alles even goed doorbakken peterselie erbij en in de uitgeholde aubergine scheppen
ondertussen is de tomaat in plakjes gesneden ,die leggen we er boven op
daarboven wat geraspte kaas en we schudden dan flink met de olijfolie
over de gevulde aubergines en gelijk in de oven.
half uur op 180 c en een half uur op 140c
Het ruikt heerlijk in huis.
We gaan onder tussen een salade maken
Na een uur in de oven te zijn geweest ,gaan we lekker eten ...
Ik zou zeggen eet smakelijk wij hebben gesmuld
even naar beneden scrollen daar staan de foto`s
om de foto`s te vergroten ...klik erop!
Maak jouw eigen website met JouwWeb