Home; zoutarme recepten » Italiaans » pasta ovenschotel

Een eenvoudig pasta gerecht wat wel super lekker is

Een echt pasta-mens ben ik, en ook al eet ik meestal khb ;

maar voor pasta wil ik nog wel eens een uitzondering maken.

En voor vandaag deze ovenschotel

saus laat ik wel een uurtje pruttelen de wijn en bouillon komen dat beter tot hun recht en word smaakvoller.

Ik doe er ook een courgette in hebben  we de groente en alles bij elkaar

 



Wat heb ik gebruikt

3 0ns kipgehakt ...maar kan natuurlijk goed met rundergehakt

1 ui

3 tenen knoflook

1 Spaanse peper

1 courgette

1 blik tomaten

1 blikje tomatenpuree (Delmonte is zoutarm)

glas rode wijn(150 ml)

1eetlepel oregano

peper

 gerookte paprika

paprikapoeder

peterselie

basilicum

bol mozzarellakaas

geraspte kaas

olijfolie

 

stevige pastasoort

 

We gaan eerst de pastasaus maken

ui en knoflook klein snijden

olijfolie in een braadpan of wok en gehakt ru bakken op hoog vuur 

peper en paprikapoeder erover strooien

ui en knoflook mee laten bakken

pepertje schoonmaken en klein snijden en laat ook maar meebakken

courgete in stukken snijden en dat gaat ook de pan in goed omroeren 

Blik tomatenpuree erbij en even goed omroeren en laten meebakken om te ontzuren

blik tomaten erbij  

Wijn en 100ml bouillon erbij  geen bouillon ...heet water met half zoutarm kippenbouillontablet erin

Alle kruiden toevoegen doe het naar smaak maar wel een theelepel gerookte paprikapoeder

Laat de saus minimaal een uurtje langzaam koken



Na een uur de pasta koken  

Elke pasta heeft een andere kooktijd ,lees  even de verpakking  na hoelang je pasta koken moet  en kook het iets korter omdat het nog de oven in gaat

Als het water kookt en je doet de pasta erin ..( laat koken zonder deksel op de pan)

Verwarm de oven voor op 180 graden

Ovenschaal invetten

Als de pasta gaar is in het vergiet afspoelen

pasta in de ovenschaal

daar bovenop de saus 

peterselie en basilcumblaadjes erop 

Geraspte kaas 

en scheur de mozzarella  in stukken en leg het op de saus

De schaal kan voor een half uur de oven in

En daarna heb je een heerlijk bordje comfortfood .met alles erin wat lekker is de pasta de lekkere saus met vlees en groente  de gesmolten kaas 

heerlijk ....eet smakelijk...