Hiernaast staat alles om een lekkere pruimensaus te maken voor bij vlees of een wildgerecht
Wij eten het bij eendeborstfilet, je kunt het rustig een dag van te voren klaar maken
2,5 ons pruimen ...als het even kan pruimen van Agen ...die zijn luchtgedroogd en hoef je niet te weken
1 glaasje port
1 potje of flesje wildfond
scheutje balsamico-zijn
1 klein sjalotje en een flinke teen knoflook
1 tak Rozemarijn
wat peper naar smaak
Roomboter om in te bakken
sjalotje en knoflook fijn snijden en aan fruiten in de gesmolten boter
pruimen klein snijden en bij uimengsel doen even mee laten bakken ook de rozemarijntak.
Daarna doen we alles in de pan ..het wildfond de port, balsamico azijn
Ik heb nog wat pruimenjam ,doe ik ook nog een lepeltje van erbij
Laat het maar goed inkoken tot de helft over is.
Daarna kun je even de staafmixer er door heen halen ,
Laat dan wel wat hele pruimen over om naast het vlees te leggen of even in de saus mee laten warmen