Home; zoutarme recepten » soepen » romige witlofsoep

Ik heb wat veel groente in huis ,en er word ook een paar dagen niet gekookt ,dan maar een soep voor de lunch maken...

Witlof is voor mij zelf ook een primeur ,

ik heb het nooit gegeten en nooit gemaakt

Maar een soep maken dat is eigenlijk zo simpel en vlug klaar 

Alleen de smaak van witlof ik had mijn twijfels

Maar ik ben overtuigd hij is heerlijk


Wat gebruikte ik voor 3 grote kommen

1 pond witlof

3 stengels bleeksellerie

2 tenen knoflook

1 ui

1 Spaanse peper(als je van pit houd)

groentebouillontablet z/a

peper

1 eetlepel gedroogde lavas 

kookroom

1 lepel mascarpone(niet op foto)


ui en knoflook en eventueel pepertje fijn snijden en wokken in olijfolie

 bleekselderij in ringen snijden

en meebakken .

Witlof wassen onderkantjes eraf snijden en in grove stukken snijden

En ook in de pan even mee wokken.

Ondertusen waterkoker aan zetten voor de bouillon

Of  als je groentebouillon heb is dat nog beter


Ik doe er zelf altijd zoveel bouillon bij 

tot de groente helemaal onderstaat

Kruiden erbij en half tot heel groente bouillontablet z/a er bij.

en laat het een minuut of 20 koken 

tot alles gaar is

Ik schud altijd alles over in een kleiner pannetje ,even af laten koelen en dan glad mixen met de staafmixer ...kookroom naar smaak en 1 lepel mascarpone erbij en nog even de staafmixer erdoor..Nu heb je de romige witlofsoep

Ik heb eieren gekookt vind een ei in zo`n soep altijd erg lekker wat lente uitjes erover 

Ik heb er een paar snippers ham ingedaan ,maar dat laat ik aan iedereen zelf over...eet je brood dan krijg je genoeg zout binnen.

Heerlijk soepje vlug klaar ,vult goed door de room en de mascarpone  het eitje..( ik zit vol van 1 kom )