Griekse Tzatziki ,

Ik neem een halve  komkommer 

2 a 3 tenen knoflook 

4 eetlepels Griekse yoghurt (Aldi of Lidl 10% vet)

sap van een halve citroen

veel peper

dille

scheut olijfolie

 

Haal de zaadlijsten uit de komkommer en rasp hem .

Doe de geraspte komkommer in een schone theedoek en wring het goed uit.,er mag geen druppel vocht meer uitkomen en doe deze droge komkommer  in een schaal

knoflook door knoflookpers of heel fijn snijden

dille met de schaar knippen

Yoghurt met knoflook en olijfolie en citroensap door elkaar mengen 

komkommer erbij met de dille goed omscheppen en de ijskast in

Het lekkerst is hij als het een dag van tevoren is klaargemaakt...alle smaken zijn ingetrokken..Voor je het gebruikt druppel er wat olijfolie op..

Lekker met groentechips, gebakken  courgette bij vlees.

 je Griekse maaltijd