Griekse Tzatziki ,
Ik neem een halve komkommer
3 tenen knoflook
4 eetlepels Griekse yoghurt (Aldi of Lidl 10% vet)
sap van een halve citroen
veel peper
dille
munt
scheut olijfolie
Haal de zaadlijsten uit de komkommer en rasp hem .
Doe de geraspte komkommer in een schone theedoek en wring het goed uit.,er mag geen druppel vocht meer uitkomen en doe deze droge komkommer in een schaal
knoflook door knoflookpers of heel fijn snijden
dille met de schaar knippen
Yoghurt met knoflook en olijfolie en citroensap door elkaar mengen
komkommer erbij met de dille goed omscheppen en de ijskast in
Het lekkerst is hij als het een dag van tevoren is klaargemaakt...alle smaken zijn ingetrokken..Voor je het gebruikt druppel er wat olijfolie op..
Lekker met groentechips, gebakken courgette bij vlees.
je Griekse maaltijd