Home; zoutarme recepten » stoofpotjes » Limburgs zuurvlees

Limburgs zuurvlees of zoals het op zijn.Limburgs heet 

Limburgs zoervleisj

Een stoofschotel van rundvlees waar we ook appelstroop en peperkoek toevoegen Het is heerlijk bij de friet en appelmoes ..en mayonaise

 

 

voor 2 personen

 

6 ons  sukadelappen of riblappen

1  pond uien in stukken 

4 laurierbladeren

10kruidnagelen

10 zwarte peperkorrels

1 zoutarme  rundvleesbouillontablet

 1 a 2 eetlepels appelstroop

peperkoek (ontbijtkoek) stuk van een 7cm

azijn

peper uit de molen 

boter om te bakken

 

Vlees in grove blokken snijden

uien in grove stukken snijden

Een grote schaal daar doen we het vlees en uien in en zetten het onder met half azijn en half water.Tot vlees en uien net onder staan

laurierbladeren peperkorrels en kruidnagelen erbij

 

We zetten dit 24 uur afgedekt in de koeling weg,

 

Alles is goed ingetrokken en nu laten we alles uitlekken en we gaan het goed aanbakken

de marinade doen we er erbij  en de zoutarme boillontablet laat het zo een half uurtje pruttelen

doe er dan de appelstroop en peperkoek erbij peper  naar smaak bij

proef even of er nog  iets extra`s bij moet .

en laat maar een paar uur pruttelen tot het vlees helemaal gaar is 

Ik zet het dan weer  weg en eet het dan de volgende dag, alle smaken zijn dan ingetrokken ,

Ik bak nog 2 uien apart en doe dat op het laatst bij het vlees 

Op smaak controleren, te zuur doe er nog wat appelstroop erbij.

Wil je hem wat dikker doe er nog wat peperkoek bij ,maar meestal is het dik genoeg

Lekker met appelmoes ...rode kool en frieten of gebakken aardappelen