Limburgs zuurvlees .
In Limburgs heet hetLimburgs zoervleisj
Een stoofschotel van rundvlees waar we ook appelstroop en peperkoek toevoegen .
Het is heerlijk bij de friet en appelmoes ..en mayonaise.
voor 2 personen
6 ons sukadelappen of riblappen
1 pond uien in stukken
4 laurierbladeren
10kruidnagelen
10 zwarte peperkorrels
1 zoutarme rundvleesbouillontablet
1 a 2 eetlepels appelstroop
peperkoek (ontbijtkoek) stuk van een 7cm
azijn en water , verhouding half om half tot vlees en ien onder staan
zwarte peper uit de molen
boter om te bakken
Vlees in grove blokken snijden.
uien in grove stukken snijden.
Een grote schaal daar doen we het vlees en uien in en zetten het onder met half azijn en half water.Tot vlees en uien net onder staan.
laurierbladeren peperkorrels en kruidnagelen erbij.
We zetten dit 24 uur afgedekt in de koeling weg,
Alles is goed ingetrokken ,en nu laten we alles uitlekken en we gaan het goed aanbakken.
Eerst het vlees tot het bruin kleurt ,vlees eruit uien een minuut of 10 bakken
Vlees erbij en de
De marinade erbij en de zoutarme bouillontablet laat het zo 2 uurtjes zachtjes garen
De appelstroop en in blokjes gesneden peperkoek er bij peper naar smaak bij. goed omroeren
Als alles opgelost is testen op smaak er kan altijd nog peperkoek of appelstroop worden toegevoegd .
En laat maar een paar uur pruttelen tot het vlees helemaal gaar is .
Ik zet het dan weer weg en eet het dan de volgende dag, alle smaken zijn dan ingetrokken ,
Ik bak nog 2 uien apart en doe dat op het laatst bij het vlees
Op smaak controleren, te zuur doe er nog wat appelstroop erbij.
Wil je hem wat dikker doe er nog wat peperkoek bij ,maar meestal is het dik genoeg
Lekker met appelmoes ...rode kool en frieten of gebakken aardappelen
Maak jouw eigen website met JouwWeb