Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/

Home; zoutarme recepten » Oosterse gerechten » Chinese kip-tomatensoep met groente en rijstnoedels

Chinese tomatensoep vind ik helemaal niet zo lekker...het is veel te zoet..

Ik ga hem dan ook heel anders maken sweetsour soep vind ik best lekker   maar zonder het eistruisel..(rauw ei wat door de hete soep word geroerd)

Ik ga een combinatie maken van deze 2 soepen .

Ik maak het niet vegetarisch er komt kip in en verse shii taki paddestoelen

een zoetje krijgt het van de tomaten wortel en een stuk gember

Ik ga een lekkere maaltijdsoep er van maken

Voor 6 borden soep ..voor 4 kommen als maaltijdsoep

 



Wat heb je nodig

 

1 grote kippendij of anders 2

pond tomaten

1 grote wortel

stukje gember 2 cm

2 uien

1 spaanse peper

2 a 3 tenen knoflook

bakje shii-take paddenstoelen

tauge

glasnoedels of mihoen  ongeveer 100 gr.

3  stuks lente ui

 

1 blik tomatenpuree (Delmonte)

pakgezeefde  tomaten

 1 lepel sambal badjak

2 lepels ketjap

1 lepel citroensoep

1 z/a kippenbouillontablet

zwarte peper

 

omelet van 2 eieren in reepjes gesneden

olijfolie

 



Olijfolie in de pan   en de kip even kruiden met peper

De kip aanbakken aan alle kanten even dicht schroeien

ondertussen ui en knoflook grof snijden gember schillen en snijden peper fijn...neem je geen sambal ook de pitjes in de soep

de wortel schoonmaken en in plakjes snijden

Tomaten  in vieren snijden 

 

Kip uit de pan in de olie ui knoflook en gember aanfruiten

Wortel erbij en de tomaten even meebakken en goed omroeren

Tomatenpuree erbij 

Doe er ongeveer een liter water bij met bouillontablet

sambal ketjap ,citroensap erbij naar smaak kun je altijd wat toevoegen of weg laten

Aan de kook laten komen en de kippenbout  erbij

uurtje laten koken tot kip gaar is 

Kip eruit en laten afkoelen daarna plukken

De soep daar gaat de staafmixer doorheen nu

Nu kan de kip er weer bij

 

Soep opzetten aan de kook laten komen chii take paddestoelen grote even door midden snijden kleintje heel laten bij de soep doen laat 10 minuten meekoken

Ondertussen omelet bakken . lente ui snijden

 glasnoedels of mihoen in de soep en 5 minuten laten meekoken...

Naar smaak kun je nu altijd nog iets toevoegen wil je hem scherper ?? zoeter ?? zuurder??

Ik houd niet van een maizena papje in de soep ..

Maar wil je de soep dikker doe wat maizena in een kommetje met water even aanlengen en dat in de soep even goed doorroeren.

Maar het is in mijn soep niet nodig dik genoeg

 

In je soepkom wat taugè leggen  soep erop omelet in reepjes gesneden daar bovenop met lente ui

Smullen maarrrrrrr !!!

Kruidenboter erbij stokbrood of chiabatta  ...meer hebben we niet nodig vandaag.