Kippendijen altijd lekker en in een braadzak met kruiden uit de oven superlekker
Je heb er geen omkijken naar als het gerecht in de oven staat
Ik maak er "mijn Marokkaanse spruitjes " bij
Het staat al beschreven met gehakt ,maar nu zonder en met kip..
Ik begin met de kippendijen voor 2 pers.
2 mooie poten van de kip
2 tenen knoflook
1 eetlepel Jamaican Jerk van Verstegen zonder zout
2 eetlepels olijfolie
1 oven & braadzak
knoflook klein snijden
met de kruiden en de olijfolie mengen en de kippedijen mee insmeren
Kippedijen in de braadzak doen en een paar gaatjes in prikken
leg de zak in een oven schaal
een uur in een voorverwarmde oven op 220 graden
ondertussen maak je de spruitjes schotel
1 pond spruiten
1 rode puntpaprika
1 ui en 2 tenen knoflook
12 abrikozen
sap van een sinaasappel
1 eetlepel Ras el Hanout (heerlijke Marokkaanse kruiden mix) Ook van Verstegen zonder zout
Spruiten schoonmaken en halveren en bijna gaar koken.
ui en knoflook fijn snijden en in olijfolie even glazig bakken
puntpaprika in reepjes snijden en ook in de pan
Sinaasappelsap erbij en de abrikozen ,als laatste de lepel Ras el Hanout
laat dit een kwartiertje pruttelen en dan de spruitjes erbij
De spruitjes nemen deze heerlijk smaak helemaal op
met de kip ...mmmmm