Ik had vandaag zo`n dag dat ik de keuken instapte en nog niet wist wat ik ging koken.
Kalkoenfilet was het enigste wat ik wist, dat ik daar iets mee moest doen.
De koelkast nagekeken en legde van alles op de aanrecht....Er begon al iets in mijn hoofd te borrelen, van maak er maar een ovenschotel van.
Waarom Mediteraans,door de vele kruiden en knoflook en olijfolie die ik gebruikte.
Voor 2 pers.
250 gr kalkoenfilet
2 rode uien
150 gr champignons
halve stronk brocolli
halve rode paprika
100 gr peultjes
8 cherrytomaatjes
1 grote zoete aardappel
3 tenen knoflook
half kopje olijfolie
Gedroogde mediteraanse kruiden;
Thym,Rozemarijn ,oregano
Jamaican jerk ( Z/A)
flinke tak Lavas
Peterselie,
lente ui,
Koriander
Witte peper ,
4 kleurenpeper uit de molen
Parmezaanse kaas
Vlees in blokjes snijden
Een kom vullen met de gedroogde kruiden en het halve kopje olijfolie 3 tenen knoflook fijn gesnipperd
peper erbij
Alvast wat van deze marinade over het vlees doen en goed doorroeren
Alle groente schoonmaken en klein snijden.
Oven voorverwarmen op 200 graden
Ovenschaal invetten ,
Kalkoenfilet in het midden de groente en de zoete aardappel in blokjes gesneden eromheen
Flinke tak lavas erbij.
Schenk de rest van de marinade-olijfolie over groente en vlees,is het te weinig nog wat bijmaken.
In de oven voor ongeveer een half uur....prik even met een vork anders om te kijken of het gaar is.
De verse kruiden erover strooien en geraspte Parmezaanse kaas
Eet smakelijk