Er ligt nog een diepvries zak zeevruchten die ik eens op moet maken, er zit vnl inktvis en garnalen in
Ik ga eens een lekkere vis paella maken het is meer vis als rijst geworden ...maar wel zo lekker
Makkelijk ook om klaar te maken
Ik neem een klein blikje tomatenpuree, omdat we met zijn tweeën eten ,ben je met meerdere personen kun je ook een blik tomaten nemen
Ik neem ook altijd kleine pakjes wijn om te koken mee uit het zuiden , hoef ik hier geen dure wijn te kopen om te koken.
ook colerante komt uit Spanje ...neem wat kurkuma om te kleuren
Ik heb draadjes saffraan maar ook zakjes poeder saffraan ...ik neem van alle twee wat
Dit keer heb ik peulen gepakt ipv snijbonen ,in Zuid -Spanje heb ik nog nooit paella gegeten zonder snijbonen ...Die kun je gebruiken of doperwten.
Zo dat was de inleiding
Wat heb ik gebruikt voor 2 personen;
4 ons zeevruchten
3 ons kabeljauw
200gram risottorijst
1paprika
1 ui
3 tenen knoflook
knoflook en uienpoeder voor de zeevruchten
1.5 ons peulen
1 klein blikje tomaten puree (Delmonte)
peterselie
halve tablet z/a bouillontablet voor een halve liter bouillon
2dl witte wijn (groot wijnglas)
citroen
olijfolie
draadjes saffraan of saffraanpoeder
colerante (kurkuma voor de kleur)
Halve theelepel gerookte paprikapoeder
zwarte peper naar smaak
Vis die ontdooid moet worden goed afspoelen als het ontdooid is,en drogen met keukenpapier
Ui knoflook, peulen paprika wassen en snijden
kabeljauwfilet in niet te kleine stukken snijden
Peterselie klein snijden (het beste is platte peterselie ,je kunt in Spanje en Portugal echt geen krulpeterselie krijgen)
Water koken en bij bouillontablet doen
Olijfolie in de pan op hoog vuur de zeevruchten even omscheppend bakken met knoflook en uienpoeder en colorante
Even in een schaal bewaren
Olijfolie weer in de pan ui en knoflook aanbakken en dan de paprika erbij en de peulen even goed omscheppen
Tomatenpuree erbij en de kabeljauwfilet dat weer goed dooorroeren met de groente
de rijst erbij en ook goed doorroeren
Saffraan erbij en de rest van de kruiden
we schenken de helft van de bouillon erbij en de helft van de wijn
Goed omschudden en zonder deksel laten inkoken
Blijferbij regelmatig roeren
Is het vocht verdampet weer wat bouillon en witte wijn bijschenken
Net zolang tot de rijst gaar is.
dat is na ongeveer 20 minuten
Nu kunnen de zeevruchten erbij en ook dan weer goed doorroeren en doorwarmen
Ik leg er nog wat reepjes rode paprika bovenop en wat kleine tomaatjes
paar plakjes citroen
en de peterselie en klaar is deze heerlijk paella
We gaan aan tafel en smullen maar