Er ligt nog een diepvries zak zeevruchten die ik eens op moet maken, er zit vnl   inktvis en garnalen in

Ik ga eens een lekkere vis paella maken het is meer vis als rijst geworden ...maar wel zo lekker

Makkelijk ook om klaar te maken  

Ik neem een klein blikje tomatenpuree, omdat we met zijn tweeën eten ,ben je met meerdere personen kun je ook een blik tomaten nemen

Ik neem ook altijd  kleine pakjes wijn om te koken mee uit het zuiden , hoef ik hier geen dure wijn te kopen om te koken.

ook colerante komt uit Spanje ...neem wat kurkuma  om te kleuren 

Ik heb draadjes saffraan maar ook zakjes poeder saffraan  ...ik neem  van alle twee wat

Dit keer heb ik peulen gepakt ipv snijbonen ,in  Zuid -Spanje heb ik nog nooit paella gegeten zonder snijbonen ...Die kun je gebruiken of doperwten.

 

Zo dat was de inleiding 

Wat heb ik gebruikt voor 2 personen;

4 ons zeevruchten

3 ons kabeljauw

200gram risottorijst

1paprika

1 ui

3 tenen knoflook

knoflook en uienpoeder voor de zeevruchten

1.5 ons peulen

1 klein blikje tomaten puree (Delmonte)

peterselie

halve tablet z/a bouillontablet voor een halve liter bouillon

2dl witte wijn (groot wijnglas) 

citroen

olijfolie

draadjes saffraan of saffraanpoeder

colerante (kurkuma voor de kleur)

Halve theelepel gerookte paprikapoeder

zwarte peper naar smaak

 



Vis die ontdooid moet worden goed afspoelen  als het ontdooid is,en drogen met keukenpapier

Ui knoflook, peulen paprika wassen en snijden

kabeljauwfilet in niet te kleine stukken snijden

Peterselie klein snijden (het beste is platte peterselie  ,je kunt in Spanje en Portugal echt geen krulpeterselie krijgen)

Water koken en bij bouillontablet doen

Olijfolie in de pan  op hoog vuur de zeevruchten even omscheppend bakken met knoflook en uienpoeder en colorante

Even in een schaal bewaren 

Olijfolie weer in de pan ui en knoflook aanbakken en dan de paprika erbij en de peulen even goed omscheppen

Tomatenpuree erbij en de kabeljauwfilet dat weer goed dooorroeren met de groente 

de rijst erbij en ook goed doorroeren

 




Saffraan erbij en de rest van de kruiden 

we schenken de helft van de bouillon erbij en de helft van de wijn

Goed omschudden en zonder deksel laten inkoken

Blijferbij regelmatig roeren 

Is het vocht verdampet weer wat bouillon en witte wijn bijschenken

Net zolang tot de rijst gaar is.

dat is na ongeveer 20 minuten



Nu kunnen de zeevruchten erbij en ook dan weer goed doorroeren en doorwarmen

Ik leg er nog wat reepjes rode paprika bovenop en wat kleine tomaatjes 

paar plakjes citroen

en de peterselie en klaar is deze heerlijk paella

We gaan aan tafel en smullen maar