Ik zet dit koekrecept hier neer , zodat ik hem terug kan vinden..Want het is een heerlijke koek die ik nog weleens wil maken...En anders word het zo iets van waar kan ik het vinden ..Hier dus haha.
Het is geen eigen recept ..Ik vind bakken leuk , maar verhoudingen weet ik niet uit mijn hoofd.
Het recept komt van Smulweb.
175 gr zachte boter
175 g fijne kristal suiker
3 rijpe maar nog stevige peren
60 gr walnoten fijngehakt
1 thl citroensap
3 eieren
150 gr bloem
1 el koekkruiden
1 dichte taart vorm 24 doorsnede.
.Verwarm de oven voor op op 200 graden.
Vet de bodem en de rand van de vorm in met 25 g boter. Strooi 25 g suiker over de bodem..S
schil de peren, en snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen.
Besprenkel met citroensap. Leg de parten peer met de bolle kant naar beneden in de vorm.
Strooi de walnoten tussen de peren..
Klop met de handmixer de resterende 150 g boter en 150 g suiker tot het heel wit en romig is.
Klop de eieren een voor een erdoor.
Zeef de bloem met de koekkruiden en spatel dit door het beslag
Verdeel het beslag over de peren.
Zet de vorm in het midden van de oven en bak de taart in 45 minuten goudbruin en gaar.
Laat de taart 10 minuten op een rooster afkoelen.
Leg een platte schaal op de vorm. Keer ze samen en laat de taart op de schaal glijden en laat verder afkoelen.
Als de koek is afgekoeld lekker smullen ervan