Af en toe sta ik voor de ijskast en weet ik echt niet wat ik die avond ga koken
Ook nu ,2 paprika`s had ik liggen een bakje champignons, 1 stengel prei ,half bolletje mozzarella
En een half pond gehakt ,..je kunt hier heel veel van maken maar ik bedacht dat het maar gevulde paprika`s moest worden
Voor 2 pers.
2 paprika`s
250gram gehakt
2 tenen knoflook
1 sjalot
bakje champignons
pijnboompitten
1 stengel prei
1 dessertlepel rode pesto
Mozzarella of geitenkaas
beetje Parmezaanse kaas
olijfolie
Italiaanse gedroogde kruiden (Verstegen Sicilië; erg lekker mixkruiden zonder zout)
Rozemarijn
Oven voorverwarmen 200 graden
paprika`s door midden snijden
Uitje en knoflook snijden en aan bakken in de olijfolie
rundergehakt erbij
rul bakken en de kruiden allemaal erbij 5 minuten bakken
prei erbij
ondertussen even de pijnboompitten roosteren in droge koekenpan.
Champignons snijden en even aanbakken
ovenschaal invetten de gehalveerde paprika`s in de ovenschaal leggen
Ondertussen is alles zo ver klaar en doen de champignons
en de pijnboompitten bij het gehaktmengsel.
Goed doorroeren en de paprika`s ermee vullen,
Geraspte Parmezaanse kaas erover en dan wat mozzarella en/of geitenkaas
sprenkel er wat olijfolie over (is tegen verbranden)
Half uur de oven in,na een kwartier de oven op 160 graden zetten
We aten er alleen wat komkommersalade bij ,het was voor ons meer als genoeg.
maar denk je dat het niet genoeg is ,rijst of gebakken aardappeltjes erbij