Venkel is een gezonde groente en het meest word het gegeten in Italië en het is heel gezond weinig caloriën
De oude Grieken noemden het al een vermagerings middel
100 gram Venkel bevat
- Energie: 51 kJ
- Eiwit: 1 gram
- Koolhydraten: 2 gram
- Kalium: 400 mg
- Natrium : 70 mg
- Calcium: 70 mg
- Fosfor: 45 mg
- IJzer: 1,4 mg
- vitamine C: 5 mg
- Caroteen: 0 mg
- bron Venkel /gezond
- Ik vond het leuk om dat eens uit te zoeken
Maar goed ik neem ook een Italiaans recept uit Rosa`s Italiaanse keuken
Alleen een beetje aangepast
1 venkel
Parmezaanse geraspte kaas
Olijfolie
peterselie
knoflook
peper
Ik doe bakpapier in mijn schaal blijft de groente niet vastplakken
Van de venkelknol de harde onderkant eraf snijden , het groen van boven eraf snijden die bewaren we en snijden we fijn om op het laatst erover te strooien
Ik doe de venkel met een scherp mes in plakken snijden
Eerst 15 minuten koken tot de venkel gaar is
Venkel afgieten en af laten koelen
oven voorverwarmen op 200 graden
dressing maken;
2 tenen knoflook heel fijn snijden
half bosje peterselie snijden
alles bij elkaar in 1 dl olijfolie en met de staafmixer even goed door elkaar mengen.
Dit doen we over de venkel schenken ...misschien iets teveel ,dressing bewaren is ook lekker over vis
peper erover strooien en een handje geraspte Parmezaanse kaas erover
En dan de oven in voor ongeveer 25 minuten tot je de Venkel wat bruin ziet worden
Beetje anders ik warm de worstjes mee en wat tomaatjes erbij
Lekker met geroosterde asperges