Ik ben een echt groente mens ,elke dag kom ik wel aan mijn portie groente wat ze voorschrijven ,en ik denk zelf wel veel meer,als je de groente meetelt die ik als lunch eet
Ik had een halve broccoli stronk over en 1 stengel prei dat moet dan maar in 1 schotel ...een ovenschotel...oven doet het werk
ui en knoflook erbij veel kruiden Mozarella ..ooo dat gaat een lekker schoteltje worden
voor 2 personen
halve stronk broccoli
1 stang prei
1 ui
2 tenen knoflook
2 eieren
200 ml room
mozzarella
handje walnoten
peper naar smaak
1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
nootmuskaat
Ovenschaal invetten en de oven op 180 graden voorverwarmen.
Broccoli wassen en in kleine roosjes snijden
prei wassen en in reepjes snijden doe allemaal door elkaar in de ovenschaal
ui en knoflook fijn snijden en gemengd over de groente schudden
de eieren kloppen en de slagroom er doorheen roeren met de kruiden,
schenk over het groentemengsel
walnoten halveren en over het mengsel verdelen
Mozzarella in plukjes scheuren en verdelen
En dan de oven in voor 45 minuten
20 minuten voor tijd doe ik er nog een handje geraspte kaas over ,verbranden tegen te gaan van de broccoli
Het is een gerecht dat je zo kunt eten als vegetarische schotel
wij namen er een stukje kipfilet bij met dezelfde Italiaanse. gedroogde kruiden (versteegen)zo gekruid als een schnitzel
Nog wat sla erbij ... Ik vind dat erg lekker
op mijn bordje